Froome om rivaler: Der må være dårlig stemning

Manden i gult, Chris Froome, tvivler på, at stemningen er god på hans konkurrenters hold

Chris Froome (Sky) kan nyde søndagens hviledag i den gule førertrøje (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Chris Froome (Sky) kan nyde søndagens hviledag i den gule førertrøje (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Chris Froome (Sky) har i den grad vundet første fase af årets Tour de France, hvor han kan nyde mandagens hviledag i den gule førertrøje.

I modsætning til hans konkurrenter har den britiske bjergrytter kørt et konsekvent og stabilt løb indtil videre.

Og efter Froome udbyggede føringen til sine formodede værste konkurrenter Vincenzo Nibali (Astana) og Nairo Quintana (Movistar), tvivler manden i gult da også på, at stemningen er god blandt rivalerne. 

Nicolas Roche kunne ikke følge sine holdkammerater op ad sidste stigning. (Arkivfoto: AP) Cykling Kostede holdet sejren: Jeg var ude, hvor jeg ikke kunne bunde

Det gjorde Sky-kaptajnen klart på holdets pressemøde mandag, skriver Cycling News.

- Hvis du er en af klassement-rytterne, og du taber tid på daglig basis, så er det en negativ ting på holdet, og stemningen kan derfor ikke være god, siger Chris Froome, men pointerer, at stillingen stadig kan nå at ændre sig.

- Det er ikke umuligt at ændre tingene. Det er langt løb. Der er lang vej endnu, og vi har ikke engang ramt bjergene endnu, siger den britiske cykelstjerne.

Ivan Basso har fået en trist besked. (Arkivfoto: AP) Cykling Tour-chok: Basso har fået kræft

På papiret er Tejay van Garderen (BMC) Sky-kaptajnens nærmeste konkurrent. Amerikaneren har set stærk ud den første ugen af Tour'en og er kun 12 sekunder efter Froome.

Manden i gult fremhæver da også van Garderen som den største udfordrer:

- Det overrasker mig ikke, at Tejay kører så godt. Han kørte godt imod mig i Dauphine, hvor det blev meget tæt, så jeg forventer ham højt oppe i stillingen. Som det ser ud i øjeblikket, er han min største trussel, siger Tour de Frances 2013-vinder.

26-årige Tejay Van Garderen blev ikke nævnt blandt hverken favoritterne eller outsiderne før Tour-starten - men han har sneget sig op på andenpladsen, uden at nogen ved, hvor stærk han reelt er i år. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Her er den snigende Tour-trussel

 

3 kommentarer
Vis kommentarer