Froome renset for alle anklager - klar til Tour'en

Chris Froome får alligevel lov til at køre Tour de France, oplyser UCI. De har lukket dopingsagen mod ham

Følg Cykling

Den internationale cykelunion UCI meddeler, at Chris Froome er klar til at forsvare sin Tour de France-titel. Team Sky-rytteren har fået grønt lys til at stille op til det prestigefyldte løb, efter han er blevet undersøgt for brugen af doping.

Søndag skrev det franske medie Le Monde, at Chris Froome var stærkt i fare for at blive udelukket af Tour-ledelsen som følge af den sag, der har sit udspring i sidste års Vuelta Espana.

Medie-bombe: Chris Froome udelukket af Tour de France

Her viste en prøve fra løbet, at Froome havde overskredet grænsen for, hvor meget af stoffet salbutamol han måtte have i kroppen. Det er et stof, der oftest bruges af personer, der lider af astma, og selvom stoffet ikke er ulovligt i sig selv, viste Froomes prøve værdier, der var dobbelt så store som det tilladte.

Derfor har ejerne af Tour de France - ASO - prøvet at udnytte en paragraf, der tillader dem at udelukke ryttere, der skader løbets image og rygte. Og det, følte man, var tilfældet med Froome.

Men det er nu ikke muligt, fordi UCI har droppet dopingsagen mod cykelstjernen.

UCI oplyser, at man dropper sagen på baggrund af information fra det internationale anti-doping forbund WADA, der ikke mener, at prøverne er nok til en straf. Derfor lukker man sagen.

- UCI har forståelse for, at der vil komme stor diskussion på baggrund af denne beslutning, men vi ønsker at berolige alle involverede og interessenter, at afgørelsen er truffet på baggrund af ekspertvurderinger, WADA's rådgivning og en fuld gennemgang af fakta. UCI håber nu, at cykelverden kan rette fokus og nyde de kommende begivenheder i løbskalenderen, skriver UCI, der indrømmer, at sagen er trukket i langdrag.

- UCI ville selvfølgelig gerne have foretrukket, at sagen kunne være blevet afsluttet tidligere på sæsonen, men vi måtte sikre, at hr. Froome fik lige så fair en høring, som andre rytter ville have fået. Og at den rigtige beslutning ville blive truffet, lyder det.

Hovedpersonen selv har allerede reageret på afgørelsen.

- Taknemmelig og lettet over endelig at lukke dette kapitel. Det har været ni emotionelle måneder. Tak til alle, der har støttet mig og troet på mig hele vejen igennem, skriver han på sin Twitter-profil.

Chris Froome har vundet Tour de France fire gange og har nu fri mulighed for at jagte sin femte triumf.

Vraget til Tour de France: I dag blev han dansk mester

Undrer sig over Tourens Froome-bombe: Det virker helt tosset

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.