Froome sæsondebuterer til overraskende jubel

Chris Froome er en populær mand i Colombia, hvor han indleder cykelsæsonen tirsdag aften

I Tour de France er Chris Froome vant til at blive mødt med mishagsytringer fra publikum, men den britiske cykelstjerne er langt mere populær andre steder i verden.

Eksempelvis i Sydamerika, hvor Sky-rytteren onsdag sæsondebuterer i etapeløbet Tour Colombia.

Da rytterne søndag blev præsenteret foran tusindvis af cykelfans på et fodboldstadion i Medellin, fik kun den colombianske helt Rigoberto Urán ifølge cyclingnews.com større bifald end Froome.

Den firedobbelte Tour de France-vinder er da også svært begejstret for modtagelsen i det cykelgale land.

- Det er overvældende for mig og varmer mig om hjertet at blive budt velkommen til Colombia på denne måde, specielt når jeg hvert år konkurrerer med Nairo Quintana og de andre colombianske helte, siger Froome.

- Man kunne forvente, at nogle ville se mig som en fjende, men jeg har slet ikke mærket noget i den retning, siger Froome.

Han har været på træningslejr i landet i de seneste to uger for at forberede sig på etapeløbet, som han stiller op i for første gang.

Her er han en del af et Sky-hold, hvor fokus kommer til at være på den colombianske trio Egan Bernal, Ivan Sosa og Sebastián Henao.

Froomes personlige ambitioner er til gengæld til at overse.

- Jeg skal bare overleve, siger han.

- Vi kører i 2000 meters højde hele ugen, og det har jeg aldrig gjort før. Forhåbentlig når jeg til mål, siger Froome.

Tour Colombia strækker sig over seks etaper og begynder tirsdag aften dansk tid med en holdtidskørsel.

Oleg Tinkov er passioneret cykel-elsker. Men han er ikke på vej tilbage i sporten, understreger han. Foto: Claus Bonnerup Cykling Tinkov afviser Sky-sponsorat: Ren bullshit

Juan Pablo Valencia må nok indstille sig på ikke at komme på cyklen foreløbig. Foto: Shutterstock Cykling Tidligere rytter smuglede narko i cyklen

Richard Freeman mødte ikke op til den høring, der kan koste ham autorisationen som læge. Foto: Tim Goode/Ritzau Scanpix Cykling Doping-høring udsat: Skandale-læge udeblev igen

6 kommentarer
Vis kommentarer