Froome tror på syv Tour de France-sejre

Årets Tour de France-vinder, Chris Froome, tror på, at han kan vinde Tour de France mange gange endnu

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Den britiske cykelrytter Chris Froome kan ikke se nogen grund til, at han ikke skulle kunne vinde Tour de France fem gange mere i sin karriere.

Det siger han i et interview med tv-stationen BBC forud for, at han næste lørdag indleder sit forsøg på også at vinde det store spanske etapeløb Vuelta a Espana.

Lance Armstrong vandt Tour de France syv gange, men har fået frataget sine sejre efter sin dopingindrømmelse for et par år siden. Derfor deler Miguel Indurain, Bernard Hinault, Eddy Merckx og Jacques Anquetil rekorden med hver fem sejre.

På spørgsmålet om, hvorvidt Froome kan vinde fem gange mere oveni de to sejre, han har fra 2015 og 2013, er hans svar ganske klart.

- Hvorfor ikke? Jeg er 30 år, andre ryttere har vundet Tour de France langt op i 30'erne. Teoretisk har jeg vel otte eller ni år i mig endnu, siger Chris Froome.

- Jeg vil elske at køre, indtil jeg er i slutningen af 30'erne. Så længe min krop tillader mig at gøre det. Jeg kan godt forestille mig, at jeg kører Tour de France igen de kommende år. Fire eller fem år - mindst, siger han videre.

Briten slår fast, at han også ønsker at være talsmand for en ren cykelsport.

- Nogen fra den nuværende generation er nødt til at stå frem, og jeg gør det gerne.

- Jeg vil gerne offentliggøre mere af min træningsinformation, når det er muligt, så jeg kan vise folk, at de kan stole på de her præstationer. For fra mit synspunkt - når jeg kan vinde Tour de France som en ren cykelrytter, kan man vinde ethvert cykelløb ren.

1 kommentar
Vis kommentarer