Froomes svære beslutning: Nu har han truffet et valg

Chris Froome sætter alt ind på at genvinde Tour de France og stiller derfor ikke op i Giro d'Italia

Både Froome og Thomas har Touren som det altoverskyggende mål næste år. Foto: AP
Både Froome og Thomas har Touren som det altoverskyggende mål næste år. Foto: AP

Den britiske cykelstjerne Chris Froome kommer ikke til at få mulighed for at forsvare sin sejr i Giro d'Italia fra 2018.

Froome stiller slet ikke op i det italienske løb i 2019. I stedet vil han sætte alt ind på at genvinde Tour de France.

Det skriver Team Sky, Froomes arbejdsgiver, på holdets hjemmeside.

- Det har været en svær beslutning at finde ud af, hvad jeg skal i 2019, og hvilke Grand Tours jeg skal fokusere på, især fordi jeg vandt Giroen sidste år, hvor jeg havde en fantastisk oplevelse med holdet.

- Men i 2019 er mit mål nummer et Tour de France, siger Chris Froome på hjemmesiden.

Den firedobbelte vinder kommer ligesom i 2018-udgaven af Touren til at få selskab af Geraint Thomas, der som bekendt vandt løbet sidste år, på de franske landeveje. Thomas' fokus i den kommende sæson vil ligeledes være Tour de France, oplyser Team Sky, ligesom den forsvarende vinder også har rettet øjnene mod VM-enkeltstarten på hjemmebanen i Yorkshire i 2019.

I årets udgave af Giro d'Italia bliver det i stedet colombianske Egan Bernal, der skal forsøge at køre sejren i hus for Team Sky.

Michael Valgren jubler over sejren i Amstel Gold Race. Foto: Ritzau Scanpix Cykling Kæmpe hæder til Michael Valgren

Der skal gøres lidt for at hente point til popularitetskontoen. Foto: AP Cykling Forhadt stjerne chokerede alle gæster: Førhen havde jeg givet dem slag

Tosh Van der Sande afleverede en positiv dopingprøve under seksdagesløbet i Gent i november. Foto: Philippe Lopez/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Officiel udmelding: Dansk stjernes holdkammerat i doping-fælden

5 kommentarer
Vis kommentarer