Annonce:
Annonce:

Frygtelig Fuglsang-dag: Røg i asfalten på hektisk etape

Marcel Kittel snuppede sin femte etapesejr i dette års Tour de France, mens Jakob Fuglsang styrtede undervejs på dagens etape og i mål ikke lignede en mand, der var fyldt med overskud. Første meldinger er heldigvis positive

Fuglsang i smerter da han trillede over målstregen. Foto: AP
Fuglsang i smerter da han trillede over målstregen. Foto: AP
Annonce:
Følg Cykling

Vi kan da glæde de læsere, der mener, årets Tour de France er ensformig med, at torsdagens etape byder på noget helt andet cykelløb end de, vi har set de sidste to dage. Bjergene banker nemlig på, og her kommer sprinterne til at sidde bagerst og kæmpe om noget helt andet end etapesejre.

Helt som forventet sluttede dagens 11. etape med en massespurt, og ligeså forventet endte det naturligvis med, at Marcel Kittel var hurtigste mand på stregen, da tyskeren for femte gang i årets Tour de France spurt-slog alle sine rivaler.

Mere dramatisk blev det dog ude på etapen, da meldingen om et styrt til Jakob Fuglsang pludselig nåede frem. Tv-billederne viste ingenting, men kort efter så man en dansker blive hjulpet tilbage til feltet af landsmand Michael Valgren, mens han dog ikke så ud til at have kæmpestort overskud.

Annonce:

Kort efter var Fuglsang nede ved lægebilen, hvor han blev behandlet på sit venstre håndled med en spray. Heldigvis kom danskeren med feltet i mål, men han lignede bestemt ikke en mand, der havde det alt for sjovt.

Det blev ikke til nogen interviews efter etapen, danskeren strøg i stedet ind i Astana-bilen, mens ansigtet var fortrukket i smerte. Kort efter blev han kørt væk i bilen for at få skannet sin skadede arm.

Froome forsvarede førertrøjen. Foto: AP
Froome forsvarede førertrøjen. Foto: AP
 

Dagens etape blev ramt af adskillige styrt, hvor flere favoritter røg i asfalten. Både Romain Bardet, Alberto Contador og altså Jakob Fuglsang var nede og smage fransk asfalt, og Astana var endnu mere uheldige, da de mistede bjerg-hjælperen Dario Cataldo i det styrt, som også sendte danskeren i vejen.

Helt forrest var en trio i dag interesseret i at byde sprinterne trods, men de tre mand blev til en, da den polske tempo-specialist Maciej Bodnar forlod sine to medudbrydere og satte ekstra gas på.

Da den hårde polak lancerede sit angreb, skiftede etapen pludselig karakter, da feltet pludselig fik travlt, og sprinterholdene satte flere folk frem for at få Bodnar under kontrol.

Annonce:

Den sejlivede polak overgav sig dog bestemt ikke uden kamp, og forspringet balancerede længe mellem 40-50 sekunder. Bodnar hev alle kræfterne ud af sin krop, men forspringet faldt stødt og langsomt, og Bodnar sad til sidst på grænsen af ydeevnen, mens han forsøgte at skabe overraskelsen.

Det blev derfor til en neglebidende afslutning for tv-seerne, da Bodnar nægtede at give sig. Først ind på etapens sidste 300 meter måtte Bodnar give fortabt, og sprinterne blev lanceret, hvor Kittel selvfølgelig slog til og sikrede sig endnu en etapesejr.

Kittel knuste igen alle konkurrenterne. Foto: AP
Kittel knuste igen alle konkurrenterne. Foto: AP
 

Men det er slet, slet ikke det, der fylder noget i Tour-danskernes bevidsthed.

Alt drejer sig om Jakob Fuglsangs tilstand efter etapen.

Ekstra Bladets udsendte følger naturligvis udviklingen på tætteste hold....

Tour-drama: Fuglsang er styrtet - og i smerter

Forarget Valgren: 'Smid ham ud - det er uansvarligt'

Fuglsangs Tour-drøm: Sådan vil jeg slutte

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: