Fuglsang ændrer planer: Såret er et åbent hul

Jakob Fuglsang har trukket stikket i Danmark Rundt efter voldsomt styrt, men allerede fredag er han efter planen tilbage for at køre gadeløb i Herning

Jacob Fuglsang er hårdt såret (Foto: Claus Bonnerup)
Jacob Fuglsang er hårdt såret (Foto: Claus Bonnerup)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Ømme muskler, stramme forbindinger og hudafskrabninger op ad ryggen gør det svært for Jakob Fuglsang at gå normalt. Han er stiv i kroppen og bevæger sig forsigtigt rundt som en gammel mand efter endnu et grimt styrt, som fredag tvang ham ud af etapeløbet Danmark Rundt.

- Det ærgrer mig, for jeg var utroligt godt kørende, og jeg håbede på, at jeg kunne vinde etapen til Vejle, siger Fuglsang, som ikke har vundet siden sin etapesejr og den samlede sejr i Østrig Rundt i 2012.

Selv uden en sejre har han sikret sig kontraktforlængelse på Astana, men en sejr her i Danmark havde lunet.

- Jeg tror, jeg kunne have vundet i Vejle. Det var en oplagt mulighed, og derfor var det ekstra bittert. Jeg tror, jeg kunne have siddet med i finalen og have smadret dem alle.

- Men sådan skulle det ikke gå, siger Fuglsang, som udgik af løbet undervejs på etapen fra Slagelse til Frederiksværk.

I målbyen kørte han dog en runde til ære for tilskuerne, som hele vejen fra løbets begyndelse i Struer har bakket ham helhjertet op. Det var også for deres skyld, at han stillede til start fredag, selv om han inderst inde vidste, at det var nytteløst. Skaderne efter styrtet var for slemme.

Se også: Vildt enkeltstart-drama: Han vinder Danmark Rundt

På højre hofte pådrog han sig et dybt sår, som ikke kunne syes, idet der ganske enkelt ikke var noget at sy i. Der er ingen hud. Højre albue, som han også smadrede i asfalten, da han i Touren blev kørt ned af en motorcykel, blev slemt tilredt, men kunne dog syes med seks sting, før den blev forbundet med ’second skin’ – ny hud – som beskytter albue mod infektion.

- Der kommer nok til at gå et stykke tid at komme sig over det her. Ikke mindst såret på hoften, som bare er et åbent hul, siger Fuglsang og viser nærbilleder af sine krigsskader frem på mobilen.

Kan du nå at få noget ud af efterårssæsonen?

- Inden Danmark Rundt var jeg faktisk motiveret for at holde formen oppe helt frem til World Tour-løbene i Canada (i september, red.), men nu har tingene måske ændret sig, siger Jakob Fuglsang.

- Nogle gange, når man får sådan en tur, så står kroppen lidt af. Det håber jeg ikke, den gør, men nu må vi se, siger Fuglsang, som endnu ikke har hørt noget om VM fra DCU-sportschef om VM, som i år køres i Richmond i USA.

Jakob Fuglsang er hårdt såret efter sit voldsomme styrt i Danmark Rundt (Foto: Claus Bonnerup)
Jakob Fuglsang er hårdt såret efter sit voldsomme styrt i Danmark Rundt (Foto: Claus Bonnerup)
 

Se også: Forslået Jakob Fuglsang udgår af Post Danmark Rundt

Som tidligere verdensmester i mountainbike er Jakob Fuglsang en teknisk dygtig rytter, hvilket ofte har holdt ham ude af problemer. I de seneste sæsoner har han imidlertid været i asfalten mere end rigeligt. Under Touren sidste år styrtede han, da en forankørende rytter droppede sin tomme vandflaske på en nedkørsel, hvor farten var omkring 70 km/t. Fuglsang kom op at ride på flasken og røg ned med stor kraft.

Han var knapt kommet sig, da han i Danmark Rundt igen røg ned et par gange – blandt andet på etapen til Vejle. Han udgik siden af løbet.

Historien gentager sig i år. I Touren blev han i noget nær sit livs form kørt ned af en motorcykel på Col du Glandon på 18. etape, hvilket berøvede ham muligheden for at erobre den prikkede bjergtrøje og vinde etapen. Og igen i Danmark Rundt tvinger et styrt ham altså til at opgive.

Fuglsang fløj lørdag aften til Luxembourg, hvor han hjemme hos Loulou og hunden Dolce skal forsøge at komme sig inden på fredag, hvor han efter planen kører gadeløb i Herning. Derpå venter en måneds løbspause, før han kører GP Montréal og GP Québec.

Jakob Fuglsang er hårdt såret (Foto: Claus Bonnerup)
Jakob Fuglsang er hårdt såret (Foto: Claus Bonnerup)
 

20 kommentarer
Vis kommentarer