Fuglsang afslører: Derfor kører jeg ikke VM

Et uventet træningslejr fik Jakob Fuglsang til at stille sin VM-plads til rådighed for en anden rytter

I erkendelse af, at formen ikke er den bedste, og at VM-ruten ikke passer ham ret godt, valgte Jakob Fuglsang at trække sig som kandidat til det danske VM-hold. Foto: Jonas Olufson.
I erkendelse af, at formen ikke er den bedste, og at VM-ruten ikke passer ham ret godt, valgte Jakob Fuglsang at trække sig som kandidat til det danske VM-hold. Foto: Jonas Olufson.
Følg Cykling

Landstræner Anders Lund udtog mandag et på papiret brølstærkt mandskab til VM i Qatar om knapt tre uger. Et navn manglede dog på listen, idet Astana-rytteren Jakob Fuglsang i ugevis har været overbevist om, at han skulle køre det lange løb i ørkenlandet.

Umiddelbart før udtagelsen af landsholdet stillede han imidlertid sit mandat til rådighed, idet han erkendte, at han savnede motivation.

- Jeg havde forventet at skulle køre, men da mit hold pludselig kaldte os på træningslejr umiddelbart efter Lombardiet Rundt (efterårsklassiker på lørdag, red.), ville jeg pludselig igen skulle være væk hjemmefra i en længere periode, siger Jakob Fuglsang.

- VM-ruten passer mig ikke specielt godt, og formen er i øvrigt heller ikke den bedste, så jeg valgte at meddele Anders Lund, at jeg gerne ville afgive min plads.

- Hvis han virkelig stod og manglede en rytter, ville jeg gerne køre, men havde han seks, der var kvalificerede, måtte han gerne se bort fra mig. Og det gjorde han så, siger Jakob Fuglsang, som i denne uge kører løb i Italien.

Efter VM-holdløbet, som køres ugen før landevejsløbet, vender han hjem til Monaco. Og så rejser han tilbage til Mellemøsten ugen efter VM for at køre Abu Dhabi Tour som årets sidste løb.

- Skulle jeg have kørt VM, ville jeg få tre uger i ørkenen, hvor det efter sigende er ulideligt varmt. Der er ringe træningsmuligheder dernede for mig, idet der ikke er nogle stigninger, så det passer mig godt at få en periode i Monaco efter holdløbet, siger Fuglsang.

Det danske VM-hold består af kaptajn Magnus Cort, Matti Breschel, Lars Bak, Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv og Christopher Juul Jensen. Landevejsløbet køres søndag 16. oktober.

Michael Valgren siger nej tak til VM på landevej

Krav til talenter: Betal selv VM-billet  

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.