Fuglsang: Alle frygter søndagens etape

Ingen af de store rørte på sig på lørdagens etape, men søndag kommer der til at ske ting og sager, vurderer Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang og Michael Valgren køler ned efter endnu en varm dag i sadlen. Foto: Claus Bonnerup.
Jakob Fuglsang og Michael Valgren køler ned efter endnu en varm dag i sadlen. Foto: Claus Bonnerup.
Følg Cykling

STATION DES ROUSSES (Ekstra Bladet): Mens søndagens – og løbets – første stigning uden for kategori, Col de la Biche, aldrig har været brugt til organiseret cykelløb, står den tredje HC-stigning i frisk erindring for Jakob Fuglsang.

Mont du Chat var også sidste stigning på sjette etape af Critérium du Dauphiné i juni, da Fuglsang vandt sin første sejr i fem år og lagde grunden til sin samlede sejr i det vigtige optaktsløb til Tour de France.

De gode minder kan han imidlertid ikke leve på søndag, hvor Mont du Chat altså kun er én af tre HC-stigninger.

 - Søndag er det et helt andet løb end i Critérium du Dauphiné på grund af de andre stigninger, og jeg tror, det kan blive en etape, hvor en stor gruppe fører an hele dagen og kører for fuldt tryk, sagde Fuglsang da han kølede ned efter lørdagens etape, som ikke gav ham svar i forhold til styrkeforholdet mellem løbets favoritter.

Fuglsang var fuld af fortrøstning forud for søndagens hårde etape med tre stigninger uden for kategori, da han lørdag var kommet i mål på 8. etape. Foto: Claus Bonnerup.
Fuglsang var fuld af fortrøstning forud for søndagens hårde etape med tre stigninger uden for kategori, da han lørdag var kommet i mål på 8. etape. Foto: Claus Bonnerup.
 

- Der var ikke nogen, der forsøgte noget. Jeg havde egentlig troet, at nogen ville forsøge noget på den sidste stigning, men det ser ud til, at alle frygter søndagens etape. Det bliver en spændende etape, sagde Fuglsang, som vurderer, at løbets favoritter ikke kommer samlet til mål søndag.

- Jeg synes egentlig, det gik godt (lørdag, red.). Jeg følte mig godt tilpas og godt kørende, så det var rart, selv om der blev kørt stærkt hele dagen.

- Vi kom på arbejde for første gang for alvor bortset fra etapen til La Planche des Belles Filles, så forhåbentlig er følelsen i kroppen et godt tegn i forhold til søndag, sagde Fuglsang.

Astana-sportsdirektør Dmitrij Fofonov var godt tilfreds med sine to danskere, idet de begge kom til mål med løbets store favoritter. Valgren blev nummer syv på etapen.

- Jakob synes godt om etapen søndag. Vi tjekkede hele etapen før Critérium du Dauphiné, og vi kender den ud og ind, så nu er det op til feltet. Lad den bedste mand vinde, sagde Dmitrij Fofonov.

Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

Tour-nostalgi: Vidunderbarnet åd sig fed hver vinter

 

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.