Fuglsang bliver kaptajn på dansk OL-hold

Christoffer Juul Jensen og Chris Anker Sørensen skal hjælpe Fuglsang i det uforudsigelige landevejsløb i Rio

Jakob Fuglsang (Astana), Christoffer Juul Jensen (Orica-Greenedge) og Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept) bliver de tre danskere i det olympiske landevejsløb i Rio.

Det meddeler Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark i en pressemeddelelse torsdag.

(Foto: AP) Cykling Tour-outsider misser Tour de France efter styrt

- Jeg tror, at det bliver et langt og udmagrende løb, hvilket normalt er noget, som passer mig godt. OL er noget helt specielt, og det er et af mine store mål i år, netop fordi ruten er, som den er, siger Jakob Fuglsang i pressemeddelelsen.

- Jeg skal forsøge at gemme mig lidt i store dele af løbet, og kun i slutfasen skal jeg forsøge at lave noget, hvis benene er til det. Umiddelbart vil jeg være tilfreds med en top otte-placering, fortsætter han.

Mens Danmark har tre ryttere til start i cykelløbet, som bliver kørt dagen efter åbningsceremonien, har de største cykelsportsnationer fem ryttere i feltet. Sportschef Lars Bonde ser det som en god ting, at forskellen i antallet ikke er større.

- Det har tit vist sig, at OL-løb er svære at kontrollere for de store nationer. Det, tror jeg egentlig, taler til fordel for en Fuglsang, som absolut kan noget på egen hånd, og faktisk hele vores hold som hen over tre ryttere borger for stor kvalitet, siger Lars Bonde.

Enten Jakob Fuglsang, Christoffer Juul Jensen eller Chris Anker Sørensen får også en startplads i OL's enkeltstart, men det er endnu ikke besluttet hvem det bliver. Beslutningen skal træffes senest 9. august.

Jakob Fuglsang og Chris Anker Sørensen er allerede udtaget til Tour de France, mens det er uklart, om Christoffer Juul Jensen får debut i verdens største cykelløb med hans hold Orica-Greenedge.

Hjælpen i bjergene bliver uforlignelig for Froome (Foto: AP) Cykling Skræmmende stærkt: De skal hjælpe Froome til Tour-sejren

Michael Mørkøv er klar til at køre Tour de France. Foto: All Over Press Cykling Endnu en dansker klar til Tour de France

1 kommentar
Vis kommentarer