Fuglsang-boss svarer igen på Riis-angreb for åben skærm

Bjarne Riis advarer danske ryttere mod at køre på Astana, men han ved ikke, hvad han taler om, slår Astana-sportsdirektør fast

Dmitrij Fofonov er den daglige, sportslige leder af Astana, mens teamchef Alexandr Vinokurov svæver lidt over vandene og træffer de overordnede beslutninger. Foto: Claus Bonnerup.
Dmitrij Fofonov er den daglige, sportslige leder af Astana, mens teamchef Alexandr Vinokurov svæver lidt over vandene og træffer de overordnede beslutninger. Foto: Claus Bonnerup.

Det fungerer fandeme ikke. Det slog Bjarne Riis fast mod slutningen af årets Tour de France, da han på TV 2 vurderede det kasakhiske Astana-mandskab, som næste år kan have hele fem danske ryttere i staben.

Riis lige frem advarede Orica-rytteren Magnus Cort Nielsen – som ifølge Ekstra Bladets oplysning skifter til Astana næste år – mod at køre for Astana med kasakherne Alexandr Vinokurov og Dmitrij Fofonov ved roret.

Fofonov trækker dog blot på skuldrene af Riis’ kritik og fremhæver en gammel talemåde.

- Du ved, hvad man siger: Når karavanen sætter sig i bevægelse, begynder hundene at gø. Sådan er det bare, siger Fofonov til Ekstra Bladet i et sms-interview.

- Jeg har hørt meget om vores hold – både negativt og positivt – men man kan ikke bedømme det uden at have været en del af det. Holdet har vist, at det kan skabe resultater.

- Og læg så dertil den tillid, som vore atleter har til holdet – atleter som for eksempel Jakob Fuglsang, siger Dmitrij Fofonov.

Bjarne Riis bryder sig ikke om at se danske talenter køre på det 'ustrukturerede' Astana-mandskab. Foto: Ernst Van Norde.
Bjarne Riis bryder sig ikke om at se danske talenter køre på det 'ustrukturerede' Astana-mandskab. Foto: Ernst Van Norde.
 

- Vi har en individuel tilgang til vores ryttere. Vi arbejder med dem enkeltvis, og det skaber resultater. Vi har gang på gang set, at når en af vore ryttere forlader os, så forsvinder han i det store billede.

- Vores management og vores organisation arbejder målrettet med den enkelte rytter og skaber resultater, siger Fofonov.

Magnus Cort forlader Orica-Scott efter tre år for at køre videre på feltets danskerhold, hvor Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Jesper Hansen og Matti Breschel i øjeblikket er på kontrakt. Det er også sportsdirektør Lars Michaelsen.

Ingen af dem har reageret på Ekstra Bladets henvendelse. Yderligere erfarer Ekstra Bladet, at træneren Rune Larsen, som blandt andre er nært knyttet til Fuglsang og Valgren, bliver ansat på det kasakhiske hold i næste sæson.

Bjarne Riis leverede sit udfald mod Astana, da han under Touren hørte Valgren konstatere, at han ikke kendte sin rolle på en etape i løbet.

- Jeg sidder og bliver helt deprimeret. Det er lige nøjagtigt derfor, at de unge danskere ikke skal køre for det her hold. Der er ingen struktur på det, sagde Riis til TV 2.

Heller ikke Bjarne Riis har været at træffe for en uddybende kommentar.

Jakob Fuglsang sammen med sin agent Moreno Nicoletti. De har fået et nyt milliontilbud smidt på bordet. Foto: Claus Bonnerup Cykling - 29. jun. 2017 - kl. 20:05 Tour-gave til Fuglsang: Ny million-kontrakt klar til underskrift

Chris Froome hæver Tourens største check på 500.000 kroner for at vinde løbet. Foto: AP/Christophe Ena Sport og Spil Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

Alt var i en kort stund som det lykkeligste eventyr for Michael Rasmussen, der stod til at vinde Tour de France i 2007. Men så gik det galt. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Da trøjen blev flået af: Fra himmel til helvede

30 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere