Fuglsang efter kæmpe triumf: Derfor vandt jeg

Jakob Fuglsang tænkte kun på etapesejren i modsætning til sine konkurrenter på fjerde etape af Romandiet Rundt, og det var med til at sikre ham sejren

Jakob Fuglsang kørte først over stregen på fjerde etape af Romandiet Rundt. Foto: AP
Jakob Fuglsang kørte først over stregen på fjerde etape af Romandiet Rundt. Foto: AP

Jakob Fuglsang brillerede i Romandiet Rundt, da han kørte alene afsted med 15 kilometer igen og vandt fjerde etape.

Astana-rytteren sad sammen med Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), Rui Costa (UAE), Richie Porte (BMC) og Egan Bernal (Sky) inden angrebet, og her vurderer Fuglsang, at han havde en klar fordel. Danskeren gik udelukkende efter etapesejren og havde ikke det samlede klassement i tankerne.

- Alting gik rigtig godt i dag, og jeg var meget heldig at komme væk med gruppen. De fire ryttere, som jeg sad med, bekymrede sig nok mere om det samlede klassement. For mig handlede det kun om denne etape, og jeg kunne give alt, hvad jeg havde, mens de andre kiggede på hinanden. Det var min fordel i dag, siger Jakob Fuglsang efter sin store sejr.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jakob Fuglsang på podiet efter sejr. Foto: AP
Jakob Fuglsang på podiet efter sejr. Foto: AP
 

Imponerede dansk forår
Jakob Fuglsang vandt med 48 sekunder ned til Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), der vandt spurten blandt forfølgerne. Sejren var ekstra vigtig for Fuglsang, da han i 2018 har kørt godt, men ikke har vundet nogen store sejre.

- Det er en stor sejr for mig, og jeg havde en lang periode før min sejr i Critérium du Dauphiné i 2017, hvor jeg ikke vandt noget, men i denne sæson har jeg været i rigtig god form i den første halvdel, men har stadig ikke vundet noget. At slutte første halvdel af sæsonen af med en sejr er virkelig rart, og jeg er meget glad, siger Fuglsang.

Jakob Fuglsangs sejr er med til at afslutte et fantastisk forår for danske cykelryttere. Holdkammerat Michael Valgren kørte fra alt og alle i Amstel Gold Race i april måned. Tidligere på året kørte Michael Valgren også flot ved Omloop Het Nieuwsblad, hvor Astana-rytteren ligeledes vandt endagsløbet.

Flandern Rundt blev også en succes for Danmark, da Mads Pedersen (Trek-Segafredo) blev nummer to, mens Valgren kørte sig til en fjerdeplads.

Med sejren kravler Jakob Fuglsang op på en fjerdeplads i det samlede klassement. Danskeren er 1 minut og 16 sekunder efter den førende rytter Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) inden sidste etape søndag.

Arkivfoto: Claus Bonnerup Cykling - 22. apr. 2018 - kl. 11:34 Midt i stor cykel-fest: Dansk profil mejet ned af servicevogn

Se også: Dansk verdensmester fik snitsår: Nervøs for mistet blod

Cykling - 18. apr. 2018 - kl. 13:31 Jubler over dansk super-forår: Bedste sæson i generationer

11 kommentarer
Vis kommentarer