Annonce:
Annonce:

Fuglsang er Tour-kaptajn: Nu kan stjernens skade ødelægge det

Længe har OL-sølvvinder Jakob Fuglsang været lovet en kaptajn-rolle i Tour de France, men toprytteren Fabio Aru trænger sig på efter afbud til Giro d'Italia

Jakob Fuglsang er i gang med sit femte år på Astana, og han har arbejdet sig højt op i hierarkiet. Foto: Ernst Van Norde
Jakob Fuglsang er i gang med sit femte år på Astana, og han har arbejdet sig højt op i hierarkiet. Foto: Ernst Van Norde
Annonce:
Følg Cykling

Et resultatmæssigt elendigt forår og nu et Giro-afbud fra toprytteren Fabio Aru har fået det kasakhiske Astana-mandskab til at ryste posen og holde alle muligheder åbne for resten af sæsonen, og det risikerer at gå ud over Jakob Fuglsang.

Den danske OL-sølvvinder har længe været stillet en rolle som kaptajn i Tour de France i udsigt, men efter mandagens beslutning om at trække Aru fra Giro d'Italia efter et styrt på en træningstur, kan danskeren ryge ned i hierarkiet.

- Alt står åbent nu. Intet ligger fast, når det gælder Touren, og det vil først senere blive besluttet, hvordan Tour-holdet kommer til at se ud, siger Astana-pressechef Matteo Cavazzuti til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg forstår udmærket, at I i Danmark er interesseret i at vide, hvor Jakob står, men det er altså endnu for tidligt at sige noget om, hvad der kommer til at ske. Det er muligt, at Jakob bliver kaptajn, men ingen endelig beslutning er truffet, siger Cavazzuti.

Aru var favorit til at vinde Giro d'Italia, som begynder 5. maj. Arrangørerne har gjort et stort nummer ud af den forventede duel mellem Aru og den største italienske stjernerytter, Vincenzo Nibali. De var sidste år holdkammerater på Astana, men er nu i kraft af Nibalis skifte til Bahrain-Merida rivaler.

Jakob Fuglsang og Jesper Hansen har været holdkammerater siden årsskiftet på Astana. Foto: Ernst Van Norde.
Jakob Fuglsang og Jesper Hansen har været holdkammerater siden årsskiftet på Astana. Foto: Ernst Van Norde.
 

Aru kan nu i stedet vælge at satse på Tour de France, og gør han det, bliver Fuglsang uden tvivl skubbet ned i hierarkiet. Desuden er det colombianske stortalent Miguel Angel Lopez hastigt på vej tilbage fra en alvorlig skade. Han ventes at køre Tour of Croatia, som begynder i næste uge, og da vil det stå klart, om også han bliver klar til at udfordre Fuglsang.

- Lopez er en virkelig dygtig klatrer, og han er også interesseret i Touren. Han er stærkt på vej tilbage og skal onsdag gennemgå en vigtig lægeundersøgelse, som vil give os mange svar, siger Cavazzuti.

Annonce:

Jakob Fuglsang har ikke været at træffe for en kommentar, og det gælder også Jesper Hansen, som er udset til at køre både Giro og Tour for Astana. Deres manager, italieneren Moreno Nicoletti, tvivler ikke på de meldinger, han har fået fra Astana.

- Jeg har fået bekræftet, at Jakob Fuglsang skal køre Tour de France som kaptajn. Jeg har ikke hørt andet, siger Moreno Nicoletti, som vurderer, at Jesper Hansen i Giroen nu skal agere hjælperytter for Tanel Kangert og i øvrigt får frihed til at jagte løbets bjergtrøje.

Jakob Fuglsangs næste løb er Amstel Gold Race på søndag, mens Jesper Hansen skal køre Tour of the Alps (tidligere Giro del Trentino), som begynder 17. april.

Ignoreret af sit hold: Nu flytter Breschel familien

Vanvittig sprinter: Terroristen fra Tashkent

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: