Fuglsang fik bjergklø på Tourens første bjergetape

Fabio Aru sikrede Astana en fremragende etapesejr, mens Jakob Fuglsang fik en lussing på over et minut til sin holdkammerat. Det var bestemt mere end ventet

Fabio Aru var stærkest på toppen! Foto: AP
Fabio Aru var stærkest på toppen! Foto: AP
Følg Cykling

Der er jubel hos Astana, men sikkert også skuffelse hos Jakob Fuglsang, der fik en tidslussing, der var større end forventet.

Danskeren kunne slet ikke være med på den skrappe finalestigning op mod mål i Planche des Belles Filles, og da favoritterne spillede ud, dumpede danskeren ud af favoritfeltet.

Derfor kunne han ikke se holdkammerat Fabio Aru drøne af sted mod en flot etapetriumf, og selvom han umiddelbart ikke var storskuffet, da han var kommet over målstregen, så er onsdagens tidstab helt sikkert større end ønsket.

Flere af disse dage og så må Fuglsang nok acceptere en hjælperrolle for blændende Aru.

Aru på vej mod sejren. Foto: AP
Aru på vej mod sejren. Foto: AP
 

Årets første etape i bjergene fik et vanligt klassisk forløb, da et udbrud med etapesejrsdrømme kom af sted.

Kendte Tour-navne som Philippe Gilbert, Thomas Voeckler, Jan Bakelants og Edvald Boasson Hagen fandt vej til årets endnu mest seriøse Tour-udbrud, men de fik aldrig lang snor af feltet, hvor især BMC var meget ivrige efter at holde dem i kort snor. De havde planer med deres kaptajn Richie Porte.

Boasson Hagen var kun 16 sekunder efter den gule førertrøje inden starten på etapen, men hans tilstedeværelse i udbruddet så ikke ud til at bekymre Team Sky, der overlod al føringsarbejdet til deres amerikanske konkurrenter.

Som finalestigningen nærmede sig, begyndte flere af klassementsfavoritternes folk at blande sig helt foran, men det holdbare udbrud ude foran var endnu ikke klar til at opgive drømmen om etapesejr, selvom feltet satte mere og mere fart på forrest, mens folk røg af som fluer i bagenden af feltet.

De to belgiere Bakelants og Gilbert viste sig som de mest holdbare i udbruddet, og de to fortsatte jagten på etapesejren, der dog begyndte at smuldre mellem hænderne på dem. Feltet havde simpelthen alt for meget fart på til, etapesejren var en mulighed

Fire kilometer fra mål var det slut for de to forreste, og derfra skulle det afgøres mellem de store klassements-kanoner. Folk faldt konstant fra, mens Sky satte et enormt tempo, og kaptajn Froome sad og lurede bag sine mange holdkammerater.

2,4 kilometer fra mål blev det så tid til favorit-angreb, da Jakob Fuglsangs holdkammerat Fabio Aru stak af og lynhurtigt fik et solidt hul. Det blev kort efter starskuddet til en voldsom forcering blandt de allerstørste favoritter, da Chris Froome stak af med små to kilometer tilbage. Der måtte Fuglsang strække gevær. Han gik nærmest helt kold og mistede mere end et minut til Aru. Det ser ud til, at Astana har fundet deres ene-kaptajn nu.

Nu har Aru etapesejre i alle de tre store etapeløb. Foto: AP
Nu har Aru etapesejre i alle de tre store etapeløb. Foto: AP
 

For Aru kunne ingen af dem nå. Den italienske mester bekræftede blot sin strålende Tour-form, da han i ensom majestæt drønede først over målstregen, mens Dan Martin susede ind på etapens andenplads foran Froome og Porte på de næste pladser.

Nairo Quintana, Alberto Contador og andre store navne måtte slippe i det opskruede tempo, og selvom de fik lidt kontakt ind mod mål, så lignede Froome umiddelbart vurderet den stærkeste af favoritterne.

Men Fabio Aru skriver sig for alvor ind i feltet af Tourens allerstørste favoritter med den fremragende sejr på Planche Des Belles Filles.

Chris Froome er ny mand i førertrøjen, da Geraint Thomas mistede sekunder nok til, at kaptajnen overhalede indenom. Nu ligger Team Sky nummer 1 og 2 i klassementet

To formodede sprinteretaper venter nu rytterne.

Skuffet Sagan: Det er en forkert dom

Cavendish: Sagan ringede til mig i aftes

Sagan er slet ikke alene: Disse tosser blev også kylet ud af Touren

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?