Fuglsang frustreret over belgisk bremseklods

Jakob Fuglsang fik et lovende angreb i Amstel Gold Race spoleret af BMC-rytteren Greg Van Avermaet, som til gengæld fik læst og påskrevet af den danske rytter

Jakob Fuglsang forsøgte sig med to angreb i finalen af Amstel Gold Race, men det nødvendige held var ikke på hans side. (Arkivfoto: Claus Bonnerup).
Jakob Fuglsang forsøgte sig med to angreb i finalen af Amstel Gold Race, men det nødvendige held var ikke på hans side. (Arkivfoto: Claus Bonnerup).

Søndag aften tjekker både Astana med Jakob Fuglsang og BMC med Greg Van Avermaet ind på det samme hotel i Belgien, og når rytterne mødes over middagsbuffeten kan det godt være, at der ryger et par finker af panden. For Fuglsang var efter Amstel Gold Race tosset på sin belgiske kollega, som spolerede det glansnummer, danskeren forsøgte at lancere, da han angreb med otte kilometer til stregen.

Van Avermaet skød straks efter Fuglsang, og med den belgiske bremseklods på hjul kunne han intet stille op. Igen og igen forsøgte han at få Van Avermaet til at køre med, men belgieren var sendt i byen af sin holdkaptajn, Philippe Gilbert, og havde kun én mission: At neutralisere Fuglsang.

- For helvede, det var ærgerligt, at han ikke ville køre med. For fanden, det er bittert. Jeg blev ved med at pirke til ham og sagde: 'Kom nu, du kan vinde det her cykelløb! Kom nu, mand!' Men han måtte ikke, sagde Fuglsang, da han efter løbet var på vej til hotellet.

Se også: Fuglsang er kaptajn i Amstel

- Jeg havde måske ikke slået Van Avermaet i en spurt, men jeg havde i princippet været tilfreds med en andenplads. Jeg kørte selvfølgelig for at vinde, men var jeg blevet slået i en spurt af ham, havde det stadig været en god dag.

- Men han måtte ingenting for Gilbert, og det kan jeg godt være lidt bitter over, for da det kom til stykket, så kunne Gilbert ikke sætte alle på plads, som han åbenbart havde regnet med, sagde Fuglsang.

- På hotellet kan det godt være, jeg lige giver ham en reprimanden og spørger ham om, hvordan han selv synes, det går. Når man ser, at Van Avermaet blev nummer fem og Philippe Gilbert nummer 10, så er det jo helt hen i vejret, at han ikke kørte med mig, da han havde chancen.

Se også: Spændt Cult-chef satser på tv-udbrud i klassikerdebut

Løbet var Fuglsangs første siden Paris-Nice i marts, og han var glad for, at løbspausen viste sig ikke at have betydet det store for hans kampform. Han har ligget i højdetræning på Tenerife og har trænet målrettet frem mod denne uge, og med præstationen i Amstel Gold Race ser han lyst på de kommende udfordringer i Flèche Wallonne onsdag og Liège-Bastogne-Liège søndag.

- Der var lige et tidspunkt hen mod finalen, hvor jeg tvivlede lidt på, at jeg havde benene til at køre finale i et så langt og hårdt løb. Men da vi kom ud over 200 kilometer, begyndte det at rulle for mig igen, sagde Fuglsang.

- Jeg kan kun være tilfreds med, at jeg kunne angribe med under 10 kilometer til mål og så stadig sidde med de bedste op ad Cauberg (strid finalestigning, red.) til sidst.

På den sidste kilometer forsøgte Fuglsang på ny et angreb, men det var en sidste krampetrækning uden den afgørende styrke, erkendte han bagefter.

Se også: Fuglsang klar til at sagsøge UCI

- Jeg var ved at være stivbenet og træt, men jeg vidste, at jeg skulle væk før en spurt. Det var også derfor, jeg forsøgte tidligere, men det fik Van Avermaet så spoleret. Jeg kunne have håbet på et lidt større hul til feltet, hvorfra der så kunne være kommet flere op.

- Det ville have skabt en finale med en lidt mindre gruppe, og det havde passet mig bedre, sagde Fuglsang.

Den danske etapeløbsspecialist var udnævnt til kaptajn på Astana i Amstel Gold Race, men det var først Tour-vinder Vincenzo Nibali, der skød frem i et angreb. Det så ganske lovende ud, men kort før Fuglsang angreb, blev Nibalis gruppe kørt ind.

- Vi havde ikke planlagt så meget ud over, at jeg var kaptajn, og at jeg var udset til at skulle sætte det sidste angreb ind. Vi vidste alle på holdet, at ingen af os kunne vente til Cauberg med at angribe, sagde Fuglsang.

Han sluttede som nummer 17 i løbet.

Se også: Amstel Gold Race: Her er favoritterne

16 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere