Annonce:
Annonce:

'Fuglsang har givet sig selv dårlige kort'

Den regnvåde enkeltstart i Düsseldorf blev et triumftog for Team Sky, mens Jakob Fuglsang tabte vigtig tid og er næsten et minut fra den gule trøje

Annonce:
Følg Cykling

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): Tourens store favoritter har for vane i dagene op til løbet at tale pænt om hinanden og i påtaget ærefrygt udpege deres formodet værste rivaler. Lod nogen sig forføre af høflighederne blev illusionerne lørdag revet fra hinanden, da første etape i dyngvåde Düsseldorf blev afviklet.

Med al høflighed lagt til side afslørede det mægtige Team Sky sig som stærkere og mere velforberedt end nogensinde. Waliseren Geraint Thomas kørte sig med sejren på de 14 kilometers kamp mod uret i den gule førertrøje, mens yderligere tre mand kørte i top 10.

Løbet er selvfølgelig ikke afgjort efter en tidskørsel, men etapen fastlagde en rangorden i feltet, som det lige nu er svært at se nogen ændre afgørende på inden Paris. Det mener Michael Rasmussen, som er i Tyskland som kommentator for Ekstra Bladet.

Annonce:

- Sky har delt lussinger ud i en sådan grad, at alle andre hold allerede nu må sidde og klø sig i hovedbunden og spekulere på, hvordan fanden de får den her situation lirket op, siger Michael Rasmussen.

- Der er næppe tvivl om, at det er Team Sky, der kommer til at svinge taktstokken i dette løb, og jeg sidder med en følelse af, at spændingen kan være hevet ud af løbet allerede inden, vi når til Frankrig.

Etapen bød på et alvorligt tab for det spanske Movistar-hold, idet veteranen Alejandro Valverde styrtede og udgik. Netop han var en nøglefigur på holdet som hjælper for Lille Q, favoritten Nairo Quintana.

- Ved siden af Skys dominans ligger den ene mand, der måske kunne dirke løbet op, på hospitalet med en flækket knæskal. Det har i den grad handicappet det eneste hold, der kunne udfordre Sky, siger Michael Rasmussen.

- Valverdes exit betyder, at Quintana vil være alene om at udfordre i bjergene. Movistars taktiske muligheder er nu voldsomt begrænsede, og det gør det bare lettere for Sky at kontrollere det hele.

Annonce:

- Hvis ikke Sky skal beholde den gule trøje hele vejen til Paris på skiftende skuldre, så må de øvrige favoritter tidligt i løbet kaste al forsigtighed over bord og forsøge angreb på distancen i langt højere grad, end vi har set det i de seneste år, siger Michael Rasmussen.

Jakob Fuglsang sluttede i den tunge ende af forhåndsfavoritterne, idet han smed 54 sekunder til Geraint Thomas og 42 til Chris Froome, som stadig er førstemand på Team Sky. Danskeren løb ingen risiko på de våde veje, og kom helskindet i mål med moralen i behold.

Rasmussen vurderer dog, at hans tidstab – ikke mindst til holdkammeraten og rivalen Fabio Aru – kan sætte sig spor.

- I praksis får de to sekunder, han er efter Aru, ingen betydning, men den psykologiske effekt skal ikke undervurderes, siger Rasmussen.

- Han har givet sig selv dårlige kort i det her spil, men etapen er ingen katastrofe for ham. Han ligger inden for ti sekunder af hovedparten af hans formodede værste rivaler i klassementet, og det kan stadig blive til noget stort for ham.

Annonce:

- Først på femte etape med finalestigningen La Planche des Belles Filles får vi et svar på, hvad det kan blive til for ham i det her løb, siger Michael Rasmussen, som lørdag i Ekstra Bladet udpegede den tidligere skihopper Primoz Roglic som en joker, når det gælder kampen om den samlede sejr.

Og sloveneren skuffede ikke på den korte enkeltstart, mener Rasmussen.

- Han kørte hurtigere end både Aru, Contador og Fuglsang, selv om han styrtede voldsomt på den regnvåde rute. Det er en indikation af, at han nok skal fylde sin plads ud i toppen af klassementet, siger Rasmussen.

Anden etape til Liège er på 203,5 kilometer og skydes i gang søndag klokken 12.30.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: