Fuglsang: Her er mit Tour de France-mål

Et styrt spolerede Jakob Fulgsangs Tour de France i 2014 - nu håber Astana-rytteren at revanchere sig med en etapesejr i år

Jakob Fuglsang (Foto: Polfoto/Jonas Olufson)
Jakob Fuglsang (Foto: Polfoto/Jonas Olufson)

Jakob Fuglsang var på vej i top 5, da en drikkedunk sendte danskeren asfalten på 13. etape i 2014-touren. Den danske profil ser tilbage på karrierens højdepunkter og frem mod sommerens Tour i  Tour De France-magasinet.

- Jeg var utroligt godt kørende i Touren sidste år, og jeg var tæt på en etapesejr på brostensetapen til Arenberg, og så faldt det hele sammen, da jeg ramte en vildfaren drikkedunk og styrtede.

Jakob Fuglsang var på vej til et stort klassementets-resultat, da sort uheld sænkede ham på 13. etape i 2014-udgaven af Tour De France.

Det er på tide, at Anti-Doping Danmark og Danmarks Idræts-Forening afslutter den langstrakte efterforskning af doping i dansk cykling, mener Jakob Fuglsang. (Arkivfoto: Claus Bonnerup). Cykling Utålmodig Fuglsang: Det er for ringe

I et stort interview med Tour De France-magasinet ser Fuglsang tilbage på årets tour og karrierens højdepunkter. Uheldet i 2014 skal revancheres og ærgrer Astana-profilen.

- Og så forsvandt det hele fuldstændigt på et øjeblik. Hele klassementet og drømmen om en placering i top forsvandt. Jeg fortsatte i løbet for at hjælpe holdet. Og jeg håbede på, at jeg ville  få bare en enkelt dag, hvor jeg igen følte mig superkørende og kunne jagte en etapesejr.

- Den dag kom aldrig. Desværre. Sådan en røvtur, som jeg tog mig den dag, gør ondt i nogle dage eller nogle uger. Eller endnu længere.

I årets tour er danskeren igen løjtnant for favoritten Vincenzo Nibali men håber på at vise sig på enkelte etaper.

Hvor ligger Fuglsangs fremtid? (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Kontroversiel holdmanager til Fuglsang: Bliv her!

- Et mål for Touren i år er helt sikkert at vinde en etape. Jeg har to andenpladser i de senere år, og nu vil jeg gerne et skridt videre, siger Jakob Fuglsang.

Få hele interviewet i Tour De France Magasinet, der er på gaden lørdag 6. juni. Du får i alt 100 sider, der kan læses og bruges før og under årets Tour.  Køb det til dig selv eller som gave, så I er klar til Tour-start 4. juli.

Du får:

• Et lækkert layoutet magasin

• Alt om de 22 hold

• Ekspertanalyse, etapeprofil og historier fra hver af de 21 etaper

• Stort interview med Jakob Fuglsang

• 2025 Tour-vinderen er fra Danmark

• Sean Kelly-analyse af årets Tour

• Portrætter af favoritterne Contador, Nibali, Froome og Quintana

• Eksperternes bud på årets bedste sprintere og bjergryttere

• Nostalgisk tilbageblik på Tourens største øjeblikke

• Jens Voigts første sommer siden 90'erne uden cykeltrikot

• Genfortælling: Alpe D'Huez 1995

• Masser af statistik

Du finder Tour De France Magasinet til 79 kroner i supermarkeder og hos bladforhandlere over hele landet: Løvbjerg, Lidl, Aldi, Dagli'Brugsen, Fakta, Eurospar, Min Møbmand, Føtex, Bilka, Spar, Kwik Spar, Elite, Kvickly, Super Brugsen, Q8, Shell, Statoil, OK + Plus, YX/ extra, Nærkøb, Københavns Lufthavn og 7-Eleven.

10 kommentarer
Vis kommentarer