Fuglsang i blodigt styrt: Også rivalen røg ned

Jakob Fuglsang erkender efter sit blodige styrt på åbningsetapen, at det ikke bliver nemt, når søndagen byder på holdtidskørsel, men han var ikke den eneste topfavorit, der styrtede

TDF19: Jakob Fuglsang fortæller om sit styrt efter 1. etape. Video: Jimmi Willemoes

Se også: Kaos til sidst: Fuglsang i blodigt styrt

Jakob Fuglsang kommer til dette Tour de France som en af løbets helt store favoritter, men på løbets første etape, der blot skulle have været en nem flad en af slagsen gik det galt.

Med små 20 kilometer til mål af dagens første etape i årets Tour de France styrtede Jakob Fuglsang og blødte fra ansigt og skulder og havde noget, der lignede et flækket øjenbryn.

- Jeg styrtede. En fyr kom flyvende ind foran mig, da vi ville rykke fremad. Uheldigt, shit happens, sagde Fuglsang efter dagens etape.

- Et slag på knæet og et par sting ved øjet, men ellers burde alt være okay, fortalte Fuglsang til verdenspressen i tv-klippet, som du kan se over artiklen.

 

Danskeren fik på etapen hurtigt hjælp fra adskillige holdkammerater  og de hjalp ham op til feltet igen kort før mål efter på at tidspunkt at have været et lille minut efter feltet.

Fugslang blev efterfølgende kørt til undersøgelser, og danskeren håber ikke, at det får indflydelse på resten af hans løb.

- Det bliver ikke en nem dag i morgen, men der er 20. etaper tilbage. Vi må se, lød det fra Fuglsang.

Artiklen fortsætter under billederne

Fuglsang hentes op til feltet. Foto: JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix
Fuglsang hentes op til feltet. Foto: JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix

Geraint Thomas styrtede også. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix
Geraint Thomas styrtede også. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix

Søndagens etape byder på holdtidskørsel, hvor Astana forventes at skulle kæmpe hårdt for at begrænse tidstabet til under 30 sekunder til de øvrige favoritter til klassementet.

I holdtidskørslen er Ineos med de to topfavortitter Egan Bernal og Geraint Thomas på holdet favoritter til at vinde. Og Geraint Thomas, der vandt hele løbet sidste år, var faktisk også i asfalten på lørdagens første etape.

- Jeg er ok. Jeg gav mig selv nok plads og undgik selve styrtet. Det vigtigste er, at jeg ikke kom til skade. Cyklen tog imod slaget, og jeg røg over, siger briten til holdets Twitter-profil.

Fuglsang var inden løbet tredjefavorit efter Ineos' Bernal og Thomas.

Sport og Spil Manager-ekspertens klare bud overrasker: Drop favoritten

Her kan du se og høre Michael Rasmussens vurdering efter 1. etape:

Hør hvad Michael Rasmussen synes om 1. etape her.

Se også: Smider 416 millioner kroner: Køber stjerneangriber fri

Se også: Brøndby taber sidste test

Jakob Fuglsang ved teampræsentationen på den smukke Grand Place i Bruxelles torsdag aften. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix. Sport og Spil Fuglsang scorer million-jackpot

31 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere