Fuglsang i ny stor triumf

Efter imponerende kørsel kørte Jakob Fuglsang alene over stregen søndag i Tirreno-Adriatico

Jakob Fuglsang var hurtigste mand i Italien søndag. Foto: Getty Images
Jakob Fuglsang var hurtigste mand i Italien søndag. Foto: Getty Images

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) viste igen storform i World Tour-løbet Tirreno-Adriatico på 5. etape, som sluttede i Recanati.

Fuglsang satte alle de øvrige favoritter til vægs og kørte alene over målstregen til en af karrierens største sejre på løbets kongeetape.

De to etapesejre og den samlede sejr i Critérium du Dauphine i 2017 samt OL-sølvet i 2016 er de største triumfer, han havde taget inden søndagens sejr.

Foruden triumfen søndag avancerede han kraftigt i det samlede klassement, hvor Fuglsang kørte sig frem på tredjepladsen.

Jakob Fuglsang var hurtigste mand i Italien søndag. Foto: Getty Images
Jakob Fuglsang var hurtigste mand i Italien søndag. Foto: Getty Images
 

Adam Yates er fortsat i front 25 sekunder foran Primoz Roglic og 35 sekunder foran Fuglsang.

Første halvdel af de 180 kilometer var nogenlunde flad, men de sidste 90 kilometer var konstant op og ned - primært på en 22,8 kilometer lang rundstrækning omkring målbyen Recanati.

13 mand udnyttede det flade terræn til at køre væk, blandt andre danske Mads Pedersen. Afstanden nåede over otte minutter, men så snart stigningerne meldte sig på ruten, eksploderede feltet bagved.

Især Primoz Roglic' hold, Jumbo-Visma, satte tryg på opad, og forspringet til frontgruppen røg ned på omkring fire minutter allerede med 70 kilometer til mål.

 

Mads Pedersen holdt sig helt fremme som en af de sidste udbrydere, der blev hentet af favoritterne, hvor Fuglsang angreb med 24 kilometer til mål.

Blot et par kilometer senere havde Fuglsang trukket Nico Denz tilbage til landsmanden Mads Pedersen og Davide Gabburo i front.

På den efterfølgende nedkørsel lagde de fire over et halvt minuts afstand til forfølgerne, inden Fuglsang satte de tre andre, da de ramte næstsidste stigning.

Danskeren rakte i den grad ud efter etapesejren. Med tre kilometer til mål havde han 53 sekunder ned til Adam Yates, Primoz Roglic, Mads Pedersen og Gabburo. Men endnu manglede sidste stejle klatretur.

Den klarede Fuglsang glimrende, og Yates og Roglic var ikke i nærheden af at fange ham.

Danskeren krydsede målstregen 40 sekunder foran Yates, mens Roglic var yderligere 16 sekunder efter.

Fuglsang i kæmpe triumf

Sekunder fra stor triumf: Fuglsang slået på målstregen