Annonce:
Annonce:

Fuglsang: Jeg håber, favoritterne overser mig

Danske medier flokkes om Jakob Fuglsang, men han regnes ikke som Tour-favorit i udenlandske medier, hvor alt på Astana drejer sig om Fabio Aru

Annonce:
Følg Cykling

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): Bladrer man gennem udenlandske cykelmagasiner, og gransker man spådomme om udfaldet af Tour de France på nettets talløse cykelsites, støder man så godt som aldrig på navnet Jakob Fuglsang.

Den danske stjernerytter levnes ikke mange chancer for at køre med om sejren. Alles øjne hviler på italieneren Fabio Aru, når det gælder Astana, og dermed er Fuglsang rent prestigemæssigt gledet et trin ned i forhold til den rolle, han oprindeligt var tiltænkt på holdet.

- Jeg håber da, det viser sig, at de, der dømmer mig ude af top 10, har taget fejl, men derudover er det ikke noget, jeg går op i. Det påvirker mig ikke overhovedet, hvad andre mener om mine chancer i løbet, sagde Jakob Fuglsang ved fredagens Astana-pressemøde på Hotel Sheraton i Düsseldorf.

Annonce:

- Det, der er vigtigt, er, hvem Richie Porte, Chris Froome, Alberto Contador og Alejandro Valverde kigger på i løbet. Jeg tror ikke, de ser bort fra mig, men jeg kan da håbe, de overser mig. Det ville være godt, hvis de gjorde det, sagde Fuglsang i erkendelse af, at hans chance i høj grad afhænger af, at han ikke bliver mandsopdækket på hver eneste kilometer i løbet.

Jakob Fuglsang med sin manager, Moreno Nicoletti, som fredag forhandlede en kontraktforlængelse med Astana på plads. Foto: Claus Bonnerup.
Jakob Fuglsang med sin manager, Moreno Nicoletti, som fredag forhandlede en kontraktforlængelse med Astana på plads. Foto: Claus Bonnerup.
 

Drømmen er at forbedre syvendepladsen fra 2013, og en Tour-etapesejr er også højt på listen over ting, Fuglsang vil nå i sin karriere. I sine år som luksus-hjælperytter for italieneren Vincenzo Nibali måtte Fuglsang med forbitrelse se adskillige chancer for personlig succes blive forpurret af den ærgerrige holdkaptajn.

I Touren i 2014 var Fuglsang eksempelvis få sekunder fra det gule trøje, som Nibali uden omkostning kunne have ladet sin loyale hjælper køre i et par dage. Det gjorde han ikke, og da Fuglsang sidste år i Giro d’Italia lå i position til at tage førertrøjen fra Tom Dumoulin, angreb Nibali bagfra og tvang Dumoulin til et kontraangreb, som spolerede Fuglsangs chance for at køre i lyserødt.

Annonce:

- Jeg blev udelukket fra at lave de store resultater og opnå personlig succes, men nu, da Nibali er væk, har jeg mere plads. Min sølvmedalje ved OL gav mig mod på mere end altid at være ham fyren, der altid kun arbejder for holdet år efter år, sagde Fuglsang.

Jakob Fuglsang og Fabio Aru er de store navne på Astanas Tour-hold i år. Foto: Claus Bonnerup.
Jakob Fuglsang og Fabio Aru er de store navne på Astanas Tour-hold i år. Foto: Claus Bonnerup.
 

- Er det anderledes med Aru?

- Jeg har ikke kørt så mange cykelløb med Fabio, men jeg har en tro på, at det er anderledes. Jeg håber, vi kan arbejde godt sammen i Touren, så det bliver en fordel at være to snarere end en ulempe, sagde Fuglsang.

Han har netop forlænget sin kontrakt med Astana for yderligere to år, hvilket sker i den sædvanlige strøm af transferrygter før Touren. Et rygte vil vide, at Aru er på vej væk fra Astana, idet han vil prøve noget nyt efter seks år på holdet.

Fuglsang afviser imidlertid, at han har forlænget med holdet ud fra forventning om sin egen position i hierarkiet i de kommende år.

Annonce:

- Jeg har opnået en god position på holdet, og jeg befinder mig godt her. Hvis jeg kører hurtigt nok, så bliver jeg kaptajn, og hvis jeg ikke kører hurtigt nok, så bliver en anden kaptajn. Sådan er det, sagde Fuglsang.

Kyllingen: Her er fremtidens Tour-konger

Fuglsang vil skrue ned for interviews i sin Tour-jagt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: