Fuglsang klar til at sagsøge UCI

Hvis den internationale cykleunion UCI fratager Astana licensen til World Tour, kan det koste Jakob Fuglsang jobbet, og så vil han kræve erstatning

Jakob Fuglsang fotograferet under Tour de France sidste år. Mister Astana sin licens, kan årets udgave af Tour de France blive uden Fuglsang. (Foto: Claus Bonnerup).
Jakob Fuglsang fotograferet under Tour de France sidste år. Mister Astana sin licens, kan årets udgave af Tour de France blive uden Fuglsang. (Foto: Claus Bonnerup).

Det kasakhiske World Tour-mandskab Astana risikerer at blive smidt ud af det gode selskab på grund af en række dopingsager sidste år, men hvis det i yderste konsekvens koster Jakob Fuglsang jobbet, er han klar til at sagsøge den internationale cykleunion UCI.

- Jeg har ikke gjort noget forkert, så hvis UCI tager mit arbejde fra mig, så tror jeg, det ender i et sagsanlæg, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

Ifølge den hollandske avis De Telegraaf har UCI's licenskommission allerede besluttet at fratage Astana licensen, men holdet kæmper uanfægtet videre. Mister Astana faktisk licensen og bliver degraderet til kontinentalniveau, er Tour de France uden for rækkevidde.

Se også: Avis: Touren i fare for Fuglsang

Fuglsang tvivler på, at dette skrækscenario for holdet bliver til virkelighed, men sker det, kan det få vidtrækkende konsekvenser, mener han.

- Hvis holdet så mister sin licens, er det sandsynligt, at vores sponsorer trækker sig, idet de nok ikke vil sponsorere et hold uden adgang til de store løb, siger Fuglsang.

- Så kan vi ryttere pludselig stå i en situation, hvor vi fra den ene dag til den anden ikke har noget arbejde.

- Hvis det sker, så forventer jeg et sagsanlæg fra alle rytternes side mod UCI, for så er det UCI, der har taget vores arbejde fra os, og så er det UCI, der skal dække vores tab, siger Fuglsang.

Se også: Fuglsang i angreb: UCI laver mediestunt

- Har I diskuteret det her på holdet?

- Det er selvfølgelig noget, folk taler om. Vi har ikke diskuteret det i samlet flok, men jeg tror godt, at man kan regne med, at vi står sammen, hvis det kommer så vidt, at vi mister vores arbejde, siger Fuglsang.

- Jeg vil dog sige, at jeg personligt ikke har den store angst for, at vi mister licensen. Og skulle det ske, så tør jeg godt sige, at holdet øjeblikkeligt vil anke til CAS (sportens voldgiftsret, red.).

- Så vidt, jeg har forstået, kan vi køre videre, mens sagen behandles der, og ser man på, hvor lang tid CAS er om at nå frem til en afgørelse - blandt andet i Roman Kreuziger-sagen - så er der vist ingen grund til at frygte, at vi går glip af løb i denne sæson, siger Jakob Fuglsang.

UCI's licenskommission har planlagt en høring i sagen næste fredag, hvor en endelig beslutning muligvis træffes.

Se også: Jakob Fuglsang: UCI kan ødelægge alt

12 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere