Annonce:
Annonce:

Fuglsang og co. leverer forfærdelig Tour-generalprøve

Astana fik en sløj start på Schweiz Rundt, der blev indledt med en holdtidskørsel. BMC vandt i sikker stil

Jakob Fuglsang var blandt de stærkeste hos Astana, der dog ikke formåede at køre en god tid i holdløbet i Schweiz Rundt. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang var blandt de stærkeste hos Astana, der dog ikke formåede at køre en god tid i holdløbet i Schweiz Rundt. Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

1. etape af Schweiz Rundt blev en stor skuffelse for cykelholdet Astana og Jakob Fuglsang, som tabte mere end et minut i klassementet på den indledende holdtidskørsel.

Astana rullede i mål i en tid, der var 1 minut og 18 sekunder langsommere end det suveræne BMC-hold, som vandt etapen i tiden 20 minutter og 18 sekunder.

Dermed fik klassementsrytteren Richie Porte en god start på etapeløbet, der af mange ryttere benyttes som opvarmning til Tour de France, som begynder 7. juli.

Og netop udsigterne til Tour de France ser med holdløbet ikke for godt ud for Astana. Det var i hvert fald en skidt generalprøve på Tourens 3. etape, der også er et holdløb, men næsten dobbelt så langt som de 18,3 km i Schweiz Rundt.

Til gengæld var sværhedsgraden af disciplinen ikke til at tage fejl af lørdag på de forpinte ansigter, der trillede over stregen.

Annonce:

Flere af de stjernespækkede mandskaber havde blot fire ryttere med over stregen i samlet flok. Men det var også nok, for det var fjerdemandens tid over stregen, som talte.

Quick-Step hamrede i mål i tiden 20 minutter og 45 sekunder. Bora-Hansgrohe kom tæt på at matche den stærke tid, men var omtrent et halvt sekund langsommere.

Fuglsang har landsmændene Jesper Hansen og Magnus Cort med på Astana-holdet. Ingen af dem kunne dog svinge enkeltstartscyklen op i en fart, der kunne hamle op med de bedste.

Astana var hurtigt nede på fire mand og blev ved med at tabe sekunder frem mod målstregen. Holdet kom derfor ind i næstdårligste tid. Kun Nippo-Vini Fantini-holdet leverede en langsommere tid på dagen.

Til gengæld satte først Team Sunweb og siden BMC bedste tid. BMC hamrede i mål i en tid, der var 20 sekunder hurtigere end Sunwebs og vandt i sikker stil.

Flere af favoritterne til Tour de France-klassementet er til start i Schweiz Rundt. Foruden Fuglsang og Porte er Nairo Quintana og Mikel Landa (Movistar), Wilco Kelderman (Sunweb) og Bauke Mollema (Trek) på startlisten.

I alt byder Schweiz Rundt på ni etaper. Løbet slutter med en enkeltstart på 34 kilometer.

Fuglsangs holdkammerat sejrer efter soloridt

Sky knuser alle i Dauphiné

Den gule trøje styrter i dramatisk Dauphiné-finale

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: