Fuglsang og Thomas tabte tid på Tourmalet

Jakob Fuglsang blev sat mod slutningen af 14. etape, der endte med sejr til Thibaut Pinot på Tourmalet

Michael Rasmussen kommenterer gårsdagens etape på Tourmalet

Ingen kunne røre franskmanden Thibaut Pinot (FDJ) på toppen af Col du Tourmalet, da de største favoritter lørdag kæmpede om sejren på 14. etape i Tour de France.

Det danske klassementshåb, Jakob Fuglsang (Astana), blev sat af frontgruppen med knap to kilometer til mål og tabte tid i klassementet.

Efter lørdagens etape er danskeren 5 minutter og 22 sekunder fra førstepladsen. Han har 3 minutter og 8 sekunder op til podiet.

Til gengæld betød Fuglsangs tiendeplads, at han rykkede op på ottendepladsen i det samlede klassement.

- Desværre kunne jeg ikke følge med i de hårde accelerationer på de sidste to kilometer og sætter lidt til i forhold til nogle af de andre, siger Fuglsang til TV2 og de øvrige tilstedeværende medier efter etapen.

- Men alt i alt er jeg godt tilfreds. Det kunne være bedre, men jeg er egentlig ok tilfreds, siger danskeren.

Artiklen fortsætter under billedet..

Geraint Thomas tabte også tid i dag. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix
Geraint Thomas tabte også tid i dag. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/Ritzau Scanpix
 

Den gule førertrøje sidder fortsat på Quick-Steps Julian Alaphilippe, som sad med blandt de forreste til det sidste.

Alaphilippe blev nummer to på lørdagens etape, mens Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) blev treer. Samme plads indtager hollænderen i det samlede klassement.

Flere af de øvrige favoritter tabte også tid. Mest opsigtsvækkende var det, at sidste års vinder, Geraint Thomas (Ineos), måtte slippe favoritgruppen mod slutningen og trillede i mål 36 sekunder efter Pinot.

- Fra begyndelsen havde jeg ikke en god fornemmelse. Jeg håbede, at det ville vende, men på sidste stigning handlede det bare om at sidde med så længe som muligt, siger waliseren ifølge cyclingnews.com.

Forud for målet på Tourmalet skulle rytterne have kørt 117,5 kilometer. Men på grund af demonstranter på de første kilometer blev den neutrale start udvidet, og den i forvejen korte etape blev reelt en anelse kortere.

Det tog dog ikke angrebslysten fra italienske Vincenzo Nibali (Bahrain Merida). Grand tour-veteranen, der indtil videre har haft en skuffende rundtur i det franske, fik hurtigt følgeskab af flere prominente navne.

Peter Sagan (Bora), Tim Wellens (Lotto Soudal) og Luis León Sánchez (Astana) var blandt de 17 ryttere i udbruddet, men de blev holdt i kort snor af et felt anført af Quick-Step, FDJ, Ineos og Movistar.

Artiklen fortsætter under billedet..

Thibaut Pinot var dagens mand i skysovs. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
Thibaut Pinot var dagens mand i skysovs. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
 

En efter en faldt udbryderne fra, og på toppen af lørdagens næstsidste stigning, Col du Soulor, bestod frontgruppen blot af Nibali, Wellens og Élie Gesbert (Arkea-Samsic).

Samme bjerg sled også på feltet, hvor det franske håb Romain Bardet (AG2R) var blandt de tidlige ofre for de stejle stigningsprocenter.

En håndfuld af de efterladte udbrydere brugte den efterfølgende nedkørsel til at finde tilbage til frontgruppen, men de blev alle opslugt af det jagtende felt.

Tourmalet blev derfor en kamp mellem favoritterne. Nairo Quintana blev tidligt sat på Movistars egen forcering, og lidt senere var det Richie Portes (Trek) tur til at se bagenden af frontgruppen.

Med 1,7 kilometer til mål slap Fuglsang, og kort efter blev det Geraint Thomas' tur. Alaphilippe imponerede endnu en gang, men den alsidige rytter kunne ikke følge Pinot i spurten.

 

Fuglsang er ikke tilfreds med fortolkningen. Foto: MARCO BERTORELLO/Ritzau Scanpix Cykling - 20. jul. 2019 - kl. 13:40 Fuglsang efter mistænkeliggørelse: - Det er skuffende
Fuglsang var - modsat Alaphilippe - helt færdig, da han kom i mål. Foto: Ritzau Scanpix Cykling - 20. jul. 2019 - kl. 11:54 Fuglsang undrer sig: Han jublede i halvandet minut
Alaphilippe var selv overrasket over sin præstation på enkeltstarten. Foto: Ritzau Scanpix Cykling - 20. jul. 2019 - kl. 11:54 Den gule trøje griner ad dopingmistanke

1 af 2 Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Ritzau Scanpix
2 af 2 Fuglsang tabte igen tid til de øvrige klassementsryttere. Foto: ANNE-CHRISTINE/Ritzau Scanpix
121 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere