Annonce:
Annonce:

Fuglsang om Riis-kritik: Jeg ved ikke, hvor han ved det fra

Bjarne Riis slog efter bjergetapen onsdag fast, at han ved, at Jakob Fuglsang har begået fejl i sin opbygning til Touren, men Fuglsang er uenig

Fuglsang giver ikke meget for Riis' kritik. Foto: Claus Bonnerup
Fuglsang giver ikke meget for Riis' kritik. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling

TROYES (Ekstra Bladet): Efter Jakob Fuglsangs skuffende præstation på den første finalestigning i årets Tour de France, slog Bjarne Riis på TV 2 fast, at det skyldes de fejl, den danske Astana-rytter har begået i sin opbygning til Touren.

Riis ikke bare vurderer, at Fuglsang har begået fejl. Han kan mærke det. Han ved det. Eksempelvis, at Fuglsang ikke har holdt vægten, siden han vandt Critérium du Dauphiné i juni.

- Nå, siger han det? Jeg ved ikke, hvor han ved det fra, for jeg har ikke, så vidt jeg ved af, problemer med vægten, sagde Fuglsang torsdag efter den lange, steghede etape fra Vesoul.

- For to dage siden vejede jeg mindre, end jeg gjorde, da jeg vandt Critérium du Dauphiné, så jeg tror ikke, at min placering i løbet har noget med det at gøre.

Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

Annonce:

Selv om Fuglsang er i gang med sit syvende Tour de France, har vundet OL-sølv, er 32 år og har været professionel landevejsrytter i ni år, mener Bjarne Riis, at han stadig mangler erfaring. Det er derfor, han begår fejl, sagde Riis på TV 2 og fremhævede ud over vægtproblemerne, at Fuglsang havde forsømt at ’gøre de rigtige ting’ og at forberede sig ordentligt til den første enkeltstart.

- Det er små detaljer, som er vigtige fremover. Han er simpelt hen nødt til at lære det, hvis han skal være med helt oppe, lød dommen fra Riis.

Fuglsang medgiver, at han måske kunne have øvet sig lidt mere på enkeltstartcyklen, men undskylder sig med, at tiden frem til Touren ganske enkelt ikke tillod ham at bruge flere timer i sadlen.

- Vi har nu engang de arbejdsforhold, vi har. Det er ikke sådan, at der fra holdets side har været organiseret træning, så jeg har selv gjort, hvad jeg synes, der har været nødvendigt, sagde Fuglsang torsdag.

- Man kan altid gøre mere, og man kan altid gøre alting bedre. Der er ingen ende på, hvad man kunne have gjort yderligere for at forberede sig.

Tror du, Tour-rytterne scorer kassen? Så tro om igen!

- Hvad er din rolle på holdet nu, da din holdkammerat Fabio Aru er på den samlede tredjeplads?

Annonce:

- Det kommer an på, hvad holdets taktik bliver, og det kan jeg ikke sige nu. Alt afhænger af, hvordan det går på de næste bjergetaper. Hvis jeg ikke er bedre på dem, end jeg var på La Planche des Belles Filles, så er det logisk, at Aru er kaptajnen, sagde Fuglsang.

- Holdledelsen bliver ved med at understrege, at Touren er lang endnu, og at jeg skal tage det roligt. Onsdag var der en enkelt stigning på seks kilometer, og det var første varme dag og første dag, hvor det gik opad. Der kan nå at ske mange ting endnu.

- Eksperterne må gerne fælde deres dom over mig allerede nu, men så skal de også bare turde indrømme, hvis de tager fejl. Det gør de nogle gange, men det hører vi jo ikke så meget om, sagde Jakob Fuglsang.

Sportsdomstol afviser Peter Sagan

En særlig ting har gjort forskellen i Fuglsangs træning

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: