Fuglsang ryster på hovedet af kaptajnen: Du dummer dig

Jakob Fuglsang fortæller, at Nibalis kørsel på tirsdagens etape bestemt ikke var den, der blev lagt på taktikmødet for etapen

Av for en dag, Vincenzo (Foto: All Over)
Av for en dag, Vincenzo (Foto: All Over)

Det så faktisk lovende ud for Astana og Vincenzo Nibali tidligt på dagens bjergetape i Giro d'Italia.

Italieneren, der kæmpede for at komme tættere på sejren i toppen af klassementet, viste gode bjergben og angreb flere på etapens første, skrappe stigning.

Nibali kom væk, men desværre for ham og Astana-holdet, så sad de fleste af hans konkurrenter med, og mod slutningen af etapen gik det så helt galt, da italieneren gik kold, og han mistede 1.45 minut til førertrøjen Steven Kruijswijk.

For Fuglsang betød hans kaptajns angreb, at han kom på bagkant, og danskeren mistede mere end tre minutter til sine værste rivaler i klassementet, og Fuglsang gled ud af den samlede Top 10.

Derfor blev det noget nær en katastrofedag for det kasakhiske mandskab, og Jakob Fuglsang var da heller ikke begejstret for den kørsel, Nibali lagde for dagen.

Nibali gik ned, efter ellers at have eksploderet det hele i dag (Foto: AP) Cykling Storfavoritten fik prygl på brutal bjergetape

- Hvis du spørger mig, så dummer Vincenzo sig lidt ved at angribe og lukke hullet til Tanel (Kangert, red.), som egentlig kunne have vundet etapen. Og i stedet for at sige, at de fleste favoritter er der og så få Scarponi og jeg tilbage op, så vi sidder i overtal og egentlig kunne forsøge at prøve noget der, der beslutter man sig for at køre i stedet for, siger Fuglsang til TV2.

Italienerens kørsel var i hvert fald ikke den, der blev besluttet på holdets taktikmøde inden etapen.

- Han bliver nogle gange lidt for ivrig, og så er han en rytter, der kører med hjertet i stedet for altid at køre med hovedet. Nogle gange bliver det hovedløst, det han foretager sig, og benene er der måske ikke helt til at gennemføre det, han sætter i gang, og det er måske det, der sker i dag, siger Jakob Fuglsang.

Italieneren er nu nummer fire i klassementet. 4.43 minut efter manden i den lyserøde førertrøje, Steven Kruijswijk fra LottoNL-Jumbo

19 kommentarer
Vis kommentarer