Fuglsang: SaxoBank brændte nallerne

Tinkoff-Saxo fyrede den af på første etape af Danmark Rundt, men Jakob Fuglsangs Astana-hold løb med sejren

HOLSTEBRO (Ekstra Bladet): I et forrygende uvejr, som gjorde cykelløbet endnu mere dramatisk og spændende, skød den hollandske Astana-rytter Lars Boom over stregen som den første og afsporede dermed sin holdkammerat Jakob Fuglsangs plan om at genvinde etapeløbet Danmark Rundt.

Fuglsang er i den samlede stilling 49 sekunder efter Boom, men løbet er ungt endnu, og Fuglsang har ikke opgivet ævred.

- Boom sagde før etapen, at han kunne tænke sig at køre klassement. Han kører en bedre enkeltstart end mig, så Vejle-etapen (løbets ’bjergetape’, red.) kan blive udfordringen, sagde en dyngvåd Jakob Fuglsang, før han krøb ind i holdets bette autocamper, der knapt kan rumme holdets otte ryttere på en gang.

Boooom sagde det i Holstebro (Foto: Claus Bonnerup)
Boooom sagde det i Holstebro (Foto: Claus Bonnerup)
 

- Inden de afsluttende omgange sagde Boom, at han ville prøve at køre væk, og det var okay med mig. Det hele blev lidt tilfældigt, men stadig var det en del af vores plan.

Tinkoff-Saxo lagde en kæmpe arbejdsindsats i løbet og fik placeret kaptajn Chris Juul Jensen i finalen, men Fuglsang mente, at målet for det engang danske storhold var etapesejren.

- Feltet brækkede i to på grund af styrt på de små veje, og Tinkoff-Saxo satte sig så op foran og fyrede den af, fortalte Fuglsang.

- Boom sad med fremme, så for os var det fint, hvis de havde lyst til at køre. De brændte så nok nallerne lidt på det, for vi så til sidst, da vi ramte de afsluttende omgange, at de ikke havde nogen, der kunne tage kontrollen.

Se også: Tour-rytter snyder fire danskere og snupper sejren

- De havde Christopher Juul med fremme, og det var Tinkoff-Saxo måske tilfreds med, men jeg tror dog, at de havde satset på en massespurt, sagde Fuglsang, som stadig håber på et godt samlet resultat.

- Alt kan hurtigt ændre sig, men det er klart, at vi kører for Lars Boom nu, og så må vi se, hvad der sker de næste dage. Sidder han ikke med på Vejle-etapen, kan det være, at jeg skal køre min egen chance. Nu må vi se. Vi er ikke nået så langt endnu, sagde Jakob Fuglsang.

1 af 2 Boom blev første mand i førertrøjen (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 
13 kommentarer
Vis kommentarer