Fuglsang tilbage i top-ti efter enkeltstart

Primoz Roglic var hurtigst søndag, mens Jakob Fuglsang (Astana) kørte sig i top-ti i klassementet

Jakob Fuglsang er tilbage i top-ti i Giro d'Italia efter søndagens enkeltstart (Foto: AP)
Jakob Fuglsang er tilbage i top-ti i Giro d'Italia efter søndagens enkeltstart (Foto: AP)

Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) vandt niende etape af Giro d'Italia, da han var hurtigst på søndagens enkeltstart, der blev kørt i området omkring Chianti.

Sloveneren kørte i tiden 51 minutter og 45 sekunder på en dag, hvor regnvejr gjorde det hårdt for flere ryttere på en dag, og hvor alle kæmpede alene på de italienske veje med lunger og ben som våben.

Cykling Kittel trækker sig fra Giroen efter to etapesejre

Jakob Fuglsang (Astana) kunne ikke blande sig blandt de bedste på dagen, men danskeren formåede at køre sig frem i klassementet, og han ligger i øjeblikket på en samlet tiendeplads.

Ruten bød på 40,5 kilometer, og den var af en beskaffenhed, der ikke umiddelbart favoriserede specialisterne i disciplinen, mens bjergryttere og teknisk stærke ryttere havde mulighed for at levere en god præstation.

Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step) formåede at beholde den lyserøde førertrøje med et enkelt sekund ned til sin holdkammerat Bob Jungels.

Jakob Fuglsang havde en skidt lørdag i Giro'en. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Uheldig Fuglsang glider ud af top-ti i Giroen

Jungels var dagens mand blandt favoritterne i det samlede klassement, og hans sjetteplads på dagens enkeltstart betyder, at de to holdkammerater kæmper om førertrøjen, når der køres igen tirsdag efter mandagens hviledag.

Fuglsang skulle revanchere sig efter lørdagens etape, hvor han smed 51 sekunder på grund af en defekt, men danskeren kom netop til at køre i den voldsomme regn, som udfordrede specielt på sidste halvdel af ruten, der bød på flere nedkørsler.

Fuglsang kom i mål to minutter og 44 sekunder efter Roglic, hvilket rakte til en 27.-plads på etapen, men vejret spillede en stor rolle for præstationen, vurderer danskeren.

- Det var svært derude på grund af regnen. Det var glat, og sådan en enkeltstartscykel bremser ikke så godt.

- Jeg forsøgte at give, hvad jeg havde, og jeg forsøgte at køre til, når det gik opad for at kompensere lidt for det, jeg tabte nedad, siger Fuglsang til TV 2 Sport og tilføjer:

- I nogle sving blev jeg nødt til at bremse 100 eller 200 meter før (svinget). Når det bliver ved med at være vådt, tager bremserne ikke fat i pladehjulene, så du skal bruge lang tid på at komme ned i fart. Man taber en masse tid på at skulle bremse.

Astanas Vincenzo Nibali kom i mål cirka et halvt minut hurtigere end Fuglsang, hvilket placerer Fuglsangs holdkaptajn på en samlet femteplads.

Alejandro Valverde (Movistar), Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), Mikel Landa (Sky) og Rafal Majka (Tinkoff) følger efter foran danskeren.

1 kommentar
Vis kommentarer