Fuglsang tilbage på cyklen: Her er lægens dom

Jakob Fuglsang var søndag middag ude for at se ruten til holdtidskørslen sammen med Resten af Astana-holdet

Hør hvad Michael Rasmussen synes om 1. etape her.

BRUXELLES (Ekstra Bladet): Jakob Fuglsang lignede ikke en skadet mand, da han søndag formiddag ankom til pladsen foran kongepaladset i Bruxelles, hvor starten på 2. etapes holdløb går.

Ingen halten og ingen problemer med at bruge sin højre arm. Kun arret over højre øje afslørede, at han dagen forinden var blevet sendt hårdt i asfalten.

- Det svider lidt, men jeg er okay. Nu må vi se, sagde han, inden han sammen med holdkammeraterne rullede ud for at gennemkøre ruten.

Tilbage ved bussen ventede holdets læge, Serge Niamke, som kunne sætte lidt ord på Fuglsangs skader. Specielt det højre knæ.

- Det slag, Jakob har fået på knæet, er det, vi skal holde øje med.

Artiklen fortsætter under billedet...

En blødende Fuglsang i aktion på lørdagens etape. Foto: Ritzau Scanpix.
En blødende Fuglsang i aktion på lørdagens etape. Foto: Ritzau Scanpix.

Det har gjort, at der ikke er den samme fleksibilitet i knæet, og han kan ikke bruge alle sine kræfter, siger Niamke til Ekstra Bladet.

Det kom til udtryk, da rytterne kom tilbage til pladsen, hvor Fuglsang dårligt kunne bøje benet, da han skulle op i bussen.

Selv var danskeren forsigtig optimist forud for dagens etape, da TV2 Sport fangede ham i startområdet.

- Det er ikke hundrede procent, men det er bedre, end jeg havde håbet. Så må vi se i løbet, men umiddelbart kan jeg stadigvæk godt mærke det, og det virker, som om benet stadig er lidt bedøvet af slaget. Det virker ikke som om, det kører helt, som det gerne skulle. Vi får se, siger Fuglsang.

Uanset hvad vil der være bedring, som tiden går. Og kommer Fuglsang godt i gennem første fase, er Niamke overbevist om, at danskeren kan komme sig.

- Vi overvåger det fra dag til dag, og vi forventer, at det gradvist bliver bedre.

- Men der er det med knæskader, at man skal være meget opmærksom og påpasselig med behandlingen. Bare se på Dumoulin, siger Serge Niamke om Tour-favorit Tom Dumoulin, der måtte melde afbud i 11. time netop på grund af en knæskade.

Se også: Tour de France 2019: Etaperne

Magnus Cort måtte have sig en kølig tår at drikke efter den hektiske slutfase. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Cykling - 7. jul. 2019 - kl. 07:35 Midt i Fuglsang-mareridt: - Jeg tænkte først 'fuck'

Groenewegen ligger i asfalten, og så tager holdkammeraten bare over og vinder vinder. Foto: Jeff Pachoud/Pool via REUTERS/Ritzau Scanpix Cykling - 6. jul. 2019 - kl. 21:11 Kaotisk start: - Det er ret vildt

Jakob Fuglsang stod for dagens blodige styrt, men også Geriant Thomas røg i asfalten. Foto: JEFF PACHOUD Cykling - 6. jul. 2019 - kl. 19:02 Fuglsang i blodigt styrt: Også rivalen røg ned

Lance Armstrong havde Fuglsang som favorit. Men ikke længere. Foto: Ritzau Scanpix Cykling - 7. jul. 2019 - kl. 10:32 Armstrongs dystre Fuglsang-dom: - Det er slut nu

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere