Annonce:
Annonce:

Fuglsang: Touren ikke i fare

Den internationale cykleunion UCI er ude efter Astanas World Tour-licens, men holdets danske Tour-håb stoler på, at han kommer til at køre Tour de France

Trods truslen om, at Astana får frataget sin licens, stoler Jakob Fuglsang på, at han kommer til at køre Tour de France i år. (Foto: Claus Bonnerup).
Trods truslen om, at Astana får frataget sin licens, stoler Jakob Fuglsang på, at han kommer til at køre Tour de France i år. (Foto: Claus Bonnerup).
Annonce:
Følg Cykling

På fredag kan licenskommissionen i den internationale cykleunion UCI trække tæppet væk under Jakob Fuglsangs Astana-hold ved at fratage det licensen til World Tour, men det kasakhiske hold og Danmarks største Tour-håb arbejder uanfægtet videre frem mod Tour de France.

- Jeg tror, at det ender med, at vi kommer til at køre det program, vi har lagt os fast på. Jeg tager det hele med sindsro, for jeg tror ikke, at det ender med, at vi mister licensen, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet i forbindelse med denne uges Ardenner-klassikere, som traditionelt er et højdepunkt i hans sæson.

Astanas World Tour-licens er bragt i tvivl på grund af en stribe dopingsager sidste år, og holdet kører i øjeblikket på prøve i cykelsportens bedste række. Fuglsang finder det urimeligt, hvis licensen bliver inddraget midt i sæsonen.

Annonce:

- Sker det, så tør jeg godt sige, at holdet øjeblikkeligt vil anke til CAS (sportens voldgiftsret, red.), siger Fuglsang.

Fuglsang klar til at sagsøge UCI

- Så vidt, jeg har forstået, kan vi køre videre, mens sagen behandles der, og hvis man så ser på, hvor lang tid CAS er om at nå frem til en afgørelse - blandt andet i Roman Kreuziger-sagen - er der vist ingen grund til at frygte, at vi går glip af løb i denne sæson, siger Jakob Fuglsang.

Tab af World Tour-licensen ville betyde, at Astana kun pr. invitation kunne få adgang til de største løb på kalenderen, herunder Tour de France. Den hollandske avis De Telegraaf har rapporteret, at det tilmed er UCI's intention at degradere Astana til et kontinentalhold. Skulle det ske, ville Touren være udelukket. Det scenario er der imidlertid ingen på Astana, der finder realistisk.

Annonce:

I fredags genoplevede Fuglsang en af karrierens højdepunkter, da han sammen med den italienske Tour-vinder Vincenzo Nibali på en træningstur tordnede hen over belgiske og nordfranske brostens-pavéer. Under Touren sidste år imponerede og overraskede de alle med fantomkørsel på brostenene på femte etape, og fredag var de tilbage for at rekognoscere forud for brostensetapen i dette års Tour.

Fuglsangs Tour i fare: Se hans kække reaktion

Sidste mandag kom duoen hjem fra højdetræningslejr på Tenerife, og i denne uge kører den parløb i Ardenner-klassikerne. Det hele understreger Fuglsangs betydning for Astana og Nibali i jagten på endnu en sejr i Tour de France.

- Touren er højt prioriteret på holdet, og man lægger vægt på, at jeg lige som Nibali skal være klar, når det går løs, siger Jakob Fuglsang.

- Om jeg så får en mere fri rolle, eller om der 100 procent skal køres for Nibali, det må tiden vise.

Avis: Touren i fare for Fuglsang

Annonce:

Flèche Wallone, som køres onsdag, er ikke Fuglsangs kop te. Den afsluttende stigning, Mur de Huy, er for kort og stejl, så det løb er formentlig blot et spørgsmål om at få nogle løbskilometer i benene. Derimod er næste søndags Liège-Bastogne-Liège et stort mål.

- Det er aldrig lykkedes mig at sidde med i finalen i Liège-Bastogne-Liège, og det håber jeg at kunne lave om på i år, siger Fuglsang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: