Fuglsangs chef risikerer seks års fængsel

En ordentlig bøde og fængselsstraf kan muligvis ramme Alexandre Vinokourov i sag om bestikkelse

Vinokourov vandt som aktiv blandt andet OL-guld i 2012, den samlede Vuelta a España i 2006 og etapen til Champs-Élysées i Tour de France i 2005. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Vinokourov vandt som aktiv blandt andet OL-guld i 2012, den samlede Vuelta a España i 2006 og etapen til Champs-Élysées i Tour de France i 2005. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

En god million kroner.

Så meget kostede Liège-Bastogne-Liège-sejren i 2010 angiveligt Alexandre Vinokourov.

Astanas holdejer er under anklage for at have købt sig til sejren ved at bestikke russiske Alexandr Kolobnev.

Begge afviser beskyldningerne, der nu skal tages for en dommer i Belgien. Kendes de skyldige, ryger de sandsynligvis i fængsel i mellem seks måneder og tre år - OG idømmes en bøde mellem 300.000 og 600.000 euro!

Det er den belgiske anklager, der har besluttet at prøve sagen om bestikkelse ved en domstol.

Både Vinokourov og Kolobnev har udtalt, at der ikke kan føres bevis for bestikkelsen, og at dokumenter så som vidneudsagn ikke forefindes.

Anklagemyndigheden har siden maj sidste år nærstuderet bevismaterialet i sagen, hvilket skulle inkludere e-mails mellem de to ryttere samt bankkonti i Schweiz og Monaco. Vinokourov har hele tiden erklæret sig uskyldig. Han hævder, at der er tale om et lån.

Hvorvidt det rent faktisk ender i retten besluttes af en dommer 15. oktober.

42-årige Vinokourov stoppede den aktive karriere efter 2012-sæsonen og er i dag holdejer for Astana, der blandt andet har Jakob Fuglsang på lønningslisten.

34-årige Kolobnev var i begyndelsen af året på kontrakt hos Katusha men har ikke kørt løb siden Baskerlandet Rundt i april.

11 kommentarer
Vis kommentarer