Fuglsangs første ord: Fy for en dag

Trods off day holdt Danmarks bedste etaperytter sig i Top 10 i Giroen

Jakob Fuglsang måtte slippe de førende, men er fortsat i Top 10 i Giro'en (Foto: All Over)
Jakob Fuglsang måtte slippe de førende, men er fortsat i Top 10 i Giro'en (Foto: All Over)

- Fy for en dag.

Jakob Fuglsang kunne godt fremvise et skævt smil, da han overfor TV 2 skulle forklare, hvad det skete for ham på Giro d'Italias 'kongeetape'.

Her tabte danskeren tre minutter, men alligevel holdt Jakob Fuglsang sig alligevel i Top 10, men nu 5.38 minutter efter nr. 1.

Selv om han meldes i sit livs form, har den danske Astana-rytter fortsat svært ved holdbarheden i bjergene.

Mikel Nieve tog 13. etape af Giro d'Italia. Samtidig er Bob Jungels ny mand i den lyserøde førertrøje. (Foto: AP/Laurent Gillieron) Cykling Spanier sejrer på Giro-bjerge: Ny mand i lyserødt

Alligevel kan Danmarks bedste etaperytter fortsat drømme om at køre en bedre Giro end Ole Ritter, som tilbage i 1973 blev 7'er i Giro d'Italia.

- Jeg mærkede hurtigt, at jeg ikke havde det super. Det var heldigt for mig, at Valverde også havde en off day, så jeg kunne lukrere på ham til slut, sagde Jakob Fuglsang.

44 km fra mål og langt tid inden den svære afslutning på Muro del Gatto (Kattemuren, red) måtte den danske Astana-rytter slå ud og svigte sin kaptajn, Vincenzo Nibali, Italien og Astana.

Det kom til at koste 17 km længere fremme på 210 km lange etape med 6 bjergtoppe.

Da måtte løbets favorit, Vincenzo Nibali slippe dagens to bedste ryttere, hollænderen Steven Kruiswijk og colombianeren, Esteban Chaves.

Efter over seks timer i sadlen i Dolomiterne kunne de to dele rovet.

Jakob Fuglsang var involveret i et massestyrt og røg ud af top-10 i Giro d'Italia (Foto: All Over Press) Cykling Massestyrt smadrer Fuglsang-drøm: Her er det nye mål

Esteban Chaves, der kører for australske Orica-GreenEdge, spurtede sig en etapesejr, mens Steven Kruijswijk, Lotto-Jumbo snuppede den lyserøde førertrøje.

Med etapesejren valgte den lille colombianer at lytte til  konen, som lørdag var ankommet til Italien med klar besked til bedre halvdel om at vinde dagens etape.

Esteban Chaves kan i dag køre sig i førertrøjen, når rytterne skal køre 10,8 km lang bjergenkeltstart.

Her vil klassementet trods de få kilometer efter alt at dømme igen skifte udseende.

 

5 kommentarer
Vis kommentarer