Fuglsangs hold ekskluderet fra cykelfællesskab

Astana så stort på reglerne i MPCC, da de lod dopingmistænkte Lars Boom starte i Touren. Nu er holdet smidt ud

Astana-drengene isoleret fra de andre hold. (Foto: Tariq Khan)
Astana-drengene isoleret fra de andre hold. (Foto: Tariq Khan)

En række af de største cykelhold har samlet sig i sammenslutningen Mouvement Pour Un Cyclisme Crédible (MPCC), som kæmper for en troværdig cykelhold.

Men her er Jakob Fuglsangs hold, Astana, ikke længere velkommen.

Under årets Tour de France lod holdet rytteren Lars Boom stille til start, selvom det var kommet frem, at Boom havde fået målt et lavt kortisolniveau, som var under den grænse, holdene i MPCC har aftalt.

Et lavt kortisolniveau kan indikere enten sygdom eller brug af doping.

Reglerne i MPCC foreskriver, at et hold omgående skal trække en rytter ud af løbet, såfremt der bliver mål værdier hos denne, som ikke lever op til de aftalte grænser i MPCC, der er endnu skrappere end i officielle dopingregler.

- Efter at have hørt argumenterne fra Team Astanas repræsentant Dmitry Fofonov har ledelsen i MPCC besluttet at ekskludere Team Astana for ikke at overholde paragraf ni i de interne regler, skriver MPCC i en pressemeddelelse.

Sammenslutningen er en frivillig bevægelse, som holdene kan melde sig ind i for at stille endnu større krav til sig selv i forhold til at genskabe en troværdig cykelsport efter mange år med omfattende dopingproblemer.

Dog kan man altså også blive smidt ud af sammenslutningen, hvis ikke man lever op til reglerne.

Udelukkelsen kommer kort efter en anden skidt sag for holdet fra Kasakhstan, da stjernerytteren Vincenzo Nibali blev smidt ud af Vueltaen for snyd. Han holdt fast i en holdbil for at komme op til feltet igen efter et styrt.

2 kommentarer
Vis kommentarer