Fuglsangs kiks: Mistede alt på kongeetapen

Jakob Fuglsang sluttede godt to minutter efter Ben Hermans, der nu ligner en samlet vinder af Tour of Oman

Fuglsang fandt ikke bjergbenene på dagens etape. Foto: Ernst van Norde
Fuglsang fandt ikke bjergbenene på dagens etape. Foto: Ernst van Norde

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang fra Astana-holdet har ikke længere en podieplacering i etapeløbet Tour Of Oman.

På løbets 5. etape, der også betegnes som løbets kongeetape, kunne han ikke følge de bedste på det afsluttende bjerg i Jabal Al Akhdhar.

Fuglsang lå inden etape på tredjepladsen i det samlede klassement, men han dumpede lørdag ud af top-10 og ligger samlet nummer 17.

På lørdagens etape blev han nummer 24, to minutter og fire sekunder efter etapevinderen, Ben Hermans (BMC) fra Belgien.

Det var ellers forventet, at Fuglsang kunne køre med om sejren. Han blev således treer på den tilsvarende etape sidste år, og han hade på forhånd givet udtryk for, at han ville forsøge at vinde løbet samlet. Sådan gik det altså langtfra ...

Se også: Dansk stortalent slår cykelstjernerne i Oman

Se også: Fuglsang blev treer i dansk domineret løb

Søren Kragh Andersen (Sunweb), der sejrede på 3. etape, blev bedste dansker på etapen med en 15.-plads. Han ligger samlet nummer 14.

Med etapesejren udbyggede Ben Hermans sit forspring på førstepladsen i det samlede klassement. På det afsluttende bjerg sejrede han med tre sekunder ned til den italienske Astana-rytter Fabio Aru.

Portugiseren Rui Costa (Abu Dhabi) sluttede som nummer tre lørdag. Han ligger nu på en samlet andenplads, 22 sekunder efter Hermans. Aru er 35 sekunder efter på tredjepladsen.

Løbets sidste etape køres søndag, og da den er ganske flad, skal man ikke forvente forskydninger i toppen af klassementet.

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere