Fuglsangs Tour i fare: Se hans kække reaktion

Jakob Fulgsang har ikke droppet træningen, selv om Astana angiveligt står til at miste World Tour-licensen

Jakob Fulgsang kan misse årets Tour de France, hvis Astana mister holdets World Tour-licens. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jakob Fulgsang kan misse årets Tour de France, hvis Astana mister holdets World Tour-licens. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Det er trange tider for flere af de største profiler i dansk cykelsport. Matti Breschel brækkede næsen under søndagens Gent -Wevelgem, Bjarne Riis' brød samme dag med Tinkoff-Saxo og mandag blev de to triste fortællinger så fulgt op af nyheden om, at Jakob Fulgsang meget vel kan vinke farvel til en eventuel Tour de France-deltagelse.

Danskerens arbejdsgiver Astana er ifølge den hollandske avis De Telegraaf på vej mod at få frataget mandskabets World Tour-licens, hvilket i så fald vil umuliggøre, at holdet kan deltage i årets Tour de France.

Noget af en bet for teamet fra Kasakhstan, der foruden danskeren blandt andre råder over den regerende Tour-vinder Vincenzo Nibali. De to var efter planen udset til igen at spille en nøglerolle på de franske landeveje til sommer, men sådan kommer det efter alt at dømme ikke til at gå.

Se også: Avis: Touren i fare for Fuglsang

Selv har Jakob Fulgsang endnu ikke haft travlt med udtale sig omkring de nye oplysninger, den hollandske avis bringer mandag, men på sin Twitter-profil har han i engelske vendinger alligevel - til en vis grad - taget stilling til den verserende sag.

- Kære danske journalister. Jeg er ude at træne og har ingen kommentarer til licenssagen. Så spar jeres opkald. I æder mit batteri, tak, skriver Jakob Fuglsang på det sociale medie.

Det er en række positive dopingprøver fra efteråret 2014, der har fået UCI til at rette fokus mod Astana, og den internationale cykelunion vil ifølge De Telegraaf offentliggøre beslutningen om at fratage holdet dets licens senere i denne uge.

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere