Fuglsangs træner stopper: 'Nu må vi hver vores vej'

Astana stopper samarbejdet med træner Rune Larsen efter blot et enkelt år

Rune Larsen (tv) på træningslejr i Spanien med Spanien, da han i januar i år lige var tiltrådt sin stilling som træner. (Foto: Ernst Van Norde).
Rune Larsen (tv) på træningslejr i Spanien med Spanien, da han i januar i år lige var tiltrådt sin stilling som træner. (Foto: Ernst Van Norde).
Følg Cykling

Efter blot én sæson som træner for blandt andre de fire danske ryttere på det kasakhiske Astana-team forlader Rune Larsen holdet.

Det meddelte Astana torsdag eftermiddag. Kort efter udsendte Rune Larsen en pressemeddelelse og ønskede ikke umiddelbart at besvare spørgsmål. Kun slog han fast, da Ekstra Bladet fangede ham på mobilen, at der ikke er noget større drama i sagen.

’Det har været dejligt at arbejde med rytterne i Astana Pro Team. At hjælpe dedikerede atleter med at udvikle og udnytte deres potentiale er fantastisk,’ skriver Larsen i sin pressemeddelelse.

’Men min vision om atleternes udvikling er ikke altid let at passe ind i ledelsens visioner. Det har været et spændende år, og jeg har lært meget. I overensstemmelse med ledelsen af Astana Pro Team har vi besluttet ikke at arbejde tæt sammen efter årets slutning,’ skriver Larsen og lader forstå, at han ikke har lagt planer for fremtiden.

Videre skriver han, at årsagen til bruddet er et forskelligt syn på den videre udvikling af rytterne.

Astanas meddelelse om det afbrudte samarbejde blev leveret på Twitter og var ganske kort:

’Astana Pro Team og træner Rune Larsen går hver sine veje i slutningen af 2018. Vi ønsker at takke for hans store arbejde og ønsker ham alt det bedste i fremtiden. Tak, Rune!’

I denne sæson har det kasakhiske World Tour-hold været et veritabelt danskerhold med fire danske ryttere – Michael Valgren, Jakob Fuglsang, Jesper Hansen og Magnus Cort – en dansk sportsdirektør i Lars Michaelsen og altså dansk træner.

Næste år er der tre danske ryttere på holdet, idet Jonas Gregaard har fået kontrakt, mens Valgren og Hansen skifter til henholdsvis Dimension Data og Cofidis. Michaelsen fortsætter også på Astana.

Tour-helten fik besøg på værelset: - Han fik mig til at sove lidt dårligt

Han kender Fuglsang bedst af alle: 'Jakob kan køre på podiet'

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.