Gigant i knæ: Største krise siden Anden Verdenskrig

Det koster Den Internationale Cykelunion (UCI) dyrt, at en lang række løb og arrangementer er blevet aflyst i de seneste uger

David Lappartient og resten af UCI-ledelsen har sat en spareplan i gang for at komme igennem coronakrisen. Foto: Benoit Tessier/Reuters
David Lappartient og resten af UCI-ledelsen har sat en spareplan i gang for at komme igennem coronakrisen. Foto: Benoit Tessier/Reuters
Følg Cykling

Den Internationale Cykelunion (UCI) gennemgår sin mest alvorlige krise siden Anden Verdenskrig.

Sådan lyder det fra præsident David Lappartient som forklaring på, at unionen nu iværksætter et omfattende spareprogram.

- Udsættelsen af de olympiske og paralympiske lege i Tokyo, en lang række udsættelser og aflysninger af begivenheder på UCI's internationale kalender og usikkerheden i forhold til anden del af sæsonen har stor indvirkning, siger Lappartient på UCI's hjemmeside.

Mere end 650 løb og andre arrangementer er enten blevet aflyst eller udskudt, hvilket svarer til 30 procent af UCI's årsprogram.

Dermed går unionen glip af store indtægter og har blandt andet måttet tilbagebetale de såkaldte registreringsbidrag, som de aflyste løb har betalt for at være en del af UCI's kalender.

Cykelunionen har derfor besluttet at sende alle 130 medarbejdere hjem på løntilskudsordning.

Samtidig går ledelsen ned i løn, udviklingsprojekter skal genovervejes, ligesom der bliver skåret i tilskuddet til nationale forbund.

Foreløbig er cykelsporten sat på pause frem til 1. juni. Alle forårsklassikere og Giro d'Italia er enten aflyst eller udsat.

Det er fortsat uvist, om cykelårets traditionelle højdepunkt, Tour de France, bliver afviklet. Efter planen skal Touren begynde 27. juni.

Dansk verdensmester er blevet single

Cavendish afslører depression

Vinder Flandern Rundt - hjemme i stuen

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+