Gilbert triumferer i Schweiz efter dansk udbrud

Lasse Norman Hansen var med i et langt udbrud, inden Philippe Gilbert spurtede sig til sejren i Schweiz Rundt

Foto: AP
Foto: AP

Lasse Norman Hansen var længe med i et udbrud, men det blev Philippe Gilbert, der søndag indkasserede sejren på 2. etape af cykelløbet Schweiz Rundt.

Den belgiske Quick Step-rytter var hurtigst i spurten på etapen over cirka 173 kilometer, der blev kørt over fire omgange på en rundstrækning omkring Cham.

Etapen var kuperet med visse stigninger, og blandt andre en rytter som slovakken Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) var på forhånd tiltroet en hovedrolle.

Et tidligt udbrud kom afsted, og med i gruppen på fem ryttere var danske Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport).

Den dobbelte bronzevinder på bane ved OL i Rio fik sammen med de fire øvrige udbrydere skabt et forspring på omkring syv minutter, inden hovedfeltet begyndte at røre på sig.

Blandt andre BMC var aktive i bestræbelserne på at forsvare den førertrøje, som australieren Rohan Dennis sikrede holdet på lørdagens 1. etape, en enkeltstart på seks kilometer.

Lasse Norman i aktion. Foto: AP
Lasse Norman i aktion. Foto: AP

Rohan Dennis røg imidlertid senere ned, da en gruppe kørere styrtede, og han formåede ikke at komme tilbage til hovedfeltet.

Det skete med omkring 25 kilometer til mål, lige da gruppen med Lasse Norman Hansen blev indhentet.

Feltet blev spredt til mindre grupper, og en trio med belgieren Jan Bakelants (AG2R), italieneren Damiano Caruso (BMC) og den tredobbelte Schweiz Rundt-vinder Rui Costa (UAE Emirates) fra Portugal fik oparbejdet et forspring på cirka et halvt minut.

Trioen blev dog indhentet med knap seks kilometer til mål, og til sidst var Philippe Gilbert hurtigst blandt en gruppe på omkring 40 ryttere.

Patrick Bevin (Cannondale) fra New Zealand blev nummer to, mens Peter Sagan måtte nøjes med en ottendeplads.

Schweizeren Stefan Küng er ny mand i førertrøjen, så BMC beholdt den alligevel.

Han er et sekund foran australieren Michael Matthews og den hollandske Giro d'Italia-vinder Tom Dumoulin, begge fra Sunweb-holdet.

Jakob Fuglsang viser storform for tiden. Foto: Polfoto/Papon Bernard Cykling Ny sublim præstation af Fuglsang: Satte de store igen!

Fredrik Ludvigsson var en af de seks Giant-Alpecin-ryttere, som før sidste sæson blev mejet ned af en kvindelig bilist (Foto: AP) Cykling Forsvarer voldsomme kaos-beskyldninger: 'Det er bare svensk ballade'

Jakob Fuglsang jubler over etapesejren i Criterium du Dauphiné, hvor han også vandt samlet. Foto: All Over Cykling Fuglsangs største triumf: Ufatteligt!

Hans-Henrik Ørsted var indehaver af timerekorden på 48,14472 km i tidsrummet 9. september 1985 til 26. september 1986. Han vandt tre individuelle verdensmesterskaber, samt vandt bronze i 4 km forfølgelsesløb ved de Olympiske Lege 1980 i Moskva. Foto: Peer Pedersen Sport og Spil Husker du Hans-Henrik Ørsted: Slagsmål, rivalisering og forfølgelse

0 kommentarer
Vis kommentarer