Godt nyt for Cavendish: Tysk supersprinter misser Touren

Marcel Kittel er ikke kommet sig ordentligt over en virus, og han kommer ikke til start i Tour de France.

Marcel Kittel vandt i både 2013 og 2014 fire etaper i Tour de France. I 2015 vinder han ingen. (Foto: AP)
Marcel Kittel vandt i både 2013 og 2014 fire etaper i Tour de France. I 2015 vinder han ingen. (Foto: AP)

Vejen til etapesejre på de flade etaper i årets Tour de France er blevet en del lettere for mange af sprinterne.

Den tyske supersprinter Marcel Kittel (Giant) har nemlig måttet melde afbud til løbet, da han ikke er kommet sig ordentligt over en virus.

- Holdet har besluttet, at Kittels basisform ikke er tilstrækkelig til at konkurrere i Tour de France, skriver holdet i en meddelelse på sin hjemmeside.

Kittel er ærgerlig, men han forsøger at kigge fremad.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over ikke at skulle køre Tour de France. Men jeg er nødt til at kigge fremad og fokusere på nye mål, siger Kittel til holdets hjemmeside.

Lars Bak efter 6. etape i 2013. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Lars Bak udtaget til sit femte Tour de France

Hans manglende tilstedeværelse betyder, at de andre topsprintere som Mark Cavendish (Sky) og Alexander Kristoff (Katusha) har en konkurrent mindre at slås med i massespurterne.

I stedet vil John Degenkolb, som i år har vundet både Milano-San Remo og Paris-Roubaix, blive Giants hurtige mand i feltet, som skal forsøge sig i sprinterafslutningerne.

Marcel Kittel har i de to seneste udgaver af Tour de France vundet hele otte etapesejre samlet - blandt andet de to seneste opløb på legendariske Champs-Elysees.

Tour de France begynder 4. juli i den hollandske by Utrecht.

Carlos Sastre kørte for Bjarne Riis' cykelhold fra 2002 til 2008 og havde et nært forhold til den danske direktør - indtil de kom på kant med hinanden i 2008. Hvad der var årsagen til, at de kom på kant, er de ikke helt enige om den dag i dag. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis fik raserianfald på Tour-vinder

1 kommentar
Vis kommentarer