Greipel belønner holdets arbejde med suveræn Giro-sejr

Lotto Soudal arbejdede hårdt for André Greipel, som kvitterede med en flot etapesejr i en massespurt

André Greipel hentede sin første etape-sejr i årets Giro d'Italia. (Foto: All Over Press)
André Greipel hentede sin første etape-sejr i årets Giro d'Italia. (Foto: All Over Press)

Lars Bak og holdkammeraterne fra Lotto Soudal knoklede for at hente et udbrud for at give sprinteren André Greipel muligheden for at tage den første etapesejr i årets Giro d'Italia, og det lykkedes.

Den stærke tysker var aldeles suveræn på den svære opløbsstrækning i byen Benevento, hvor han satte konkurrenterne eftertrykkeligt til vægs med adskillige cykellængders afstand på 5. etape.

Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) var røget af feltet tidligere, og det udnyttede Greipel på flotteste vis.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) er fortsat i den lyserøde førertrøje.

Dagens udbrud måtte efter en hurtig og urolig start vente 40 kilometer med at komme væk.

Jakob Fulgsang viste sig frem under dagens etape i Giro d'Italia. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Formstærk Fuglsang: Mit angreb handlede om klassementet

Daniel Oss (BMC), Alexander Foliforov (Gazprom), Amets Txurruka (Orica-Greenedge) og Pavel Brutt (Tinkoff) var de fire ryttere, som slap af sted og nåede op på et forspring på mere end seks minutter undervejs.

En lidt svær og opadgående opløbstrækning på brosten i Benevento lignede guf for André Greipel (Lotto Soudal), som ikke har været i nærheden af at kunne matche landsmanden Marcel Kittel (Etixx-Quick-Step) i de helt flade spurtopgør.

Det fik Lotto Soudal til at arbejde i fronten af feltet, og med omkring 60 kilometer til mål begyndte man for alvor at gøre indhug i udbruddets forspring.

Med 40 kilometer tilbage var forspringet nede på halvandet minut, men det var først ved indgangen til den afsluttende rundstrækning på godt seks kilometer, feltet fik kontakt.

Kittel var røget af feltet på den let kuperede og vanskelige rute, og derfor var der åbnet for de øvrige sprintere i feltet.

Den chance lod Greipel ikke gå fra sig, og han knuste de øvrige sprintere på målstregen med en aldeles suveræn spurtsejr.

Marcel Kittel fortsætter dominansen i Giro d'Italia, hvor han nu er indehaver af den lyserøde førertrøje (Foto: AP) Cykling Ny magtdemonstration af tysk maskine

Vincenzo Nibali vandt løbet i 2013 - i år kører han igen for at vinde hjemlandets store rundfart. (Foto: AP/Daniele Bottallo) Sport Giro d’Italia: Med mafiaen og Mussolini på bagsmækken

0 kommentarer
Vis kommentarer