Grotesk afslutning: Politi og deltagere for vild

Dårlig skiltning sendte et helt cykelfelt på afveje, og etapen måtte til sidste aflyses på grund af forvirring

Bedre skiltning, tak! (Arkivfoto: All Over)
Bedre skiltning, tak! (Arkivfoto: All Over)

Der er langt fra mægtige Tour de France og det igangværende World Tour-løb Romandiet Rundt og så til det lille afrikanske etapeløb Tour du Senegal.

Både i form af prestige, deltagernavne og ikke mindst på det organisatoriske plan.

Det fik man i hvert fald et tydeligt bevis på i går, da etapeløbet i kategori 2.2, sportens laveste niveau, måtte aflyse afslutningen på 4. etape. Årsag? Rytterne, og politiet der skulle eskortere cykelfeltet på landevejene, kørte simpelthen forkert i afslutningen af det afrikanske løb.

Det fortæller organisationen bag løbet selv i en erklæring efter den aflyste etape.

- Efter at have passeret skiltet, der viste tre kilometer tilbage af etapen, klargjorde førergruppen sig til den afsluttende sprint. Men flere kilometer blev kørt, uden mållinjen dukkede op, og da der dukkede en stor bygning op i byen Fatick, blev vi klar over, at den manglende markering af ruten gjorde, at der var blevet kørt i en forkert retning.

- Efter et par minutter lykkedes det os at neutralisere og stoppe løbet. På det tidspunkt var der en rytter i spidsen, en gruppe 20 sekunder bagefter og en større gruppe 2.30 minut bagefter.

- En person fra organisationen var ikke i stand til at få løbet tilbage på rette spor og kunne ikke bevare de oprindelige tidsforskelle og sætte gang i en ordentlig afslutning. Derfor så vi ikke nogen anden udvej end at aflyse etapen, skriver arrangørerne altså.

Det er den algierske rytter Abdallah Benyoucef, der fører løbet, efter en 3. plads, en 1. plads og en 2. plads på løbets tre første etaper.

Hvis der ikke opstår flere komplikationer i løbet, så slutter Tour du Senegal på fredag.

1 kommentar
Vis kommentarer