Annonce:
Annonce:

Grov Tinkov advarer Bahrain-prins mod Riis

Oleg Tinkov nærer øjensynligt en så dyb foragt for Bjarne Riis, at han nu advarer prinsen af Bahrain om, at han ikke behøver 'en dyr Riis' til at lede sit cykelhold

Riis og Tinkov i selskab med Nicholas Roche og Alberto Contador. (Foto: AP)
Riis og Tinkov i selskab med Nicholas Roche og Alberto Contador. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

Mens spekulationerne om Bjarne Riis og Bahrain-projektet fyger gennem luften, smider den russiske excentriker Oleg Tinkov nu endnu en fornærmelse af sted mod Bjarne Riis.

Tinkov købte i 2014 Riis' livsværk og satte snart en ære i at luge ud i det danske islæt på holdet. I foråret 2015 ydmygede han Riis med en serie nedladende beskeder på sociale netværk, da han havde fyret danskeren for dovenskab.

Nu advarer Tinkov i et interview med cyclingnews.com den bahrainske prins Nasser bin Hamad Al Khalifa mod Riis:

- Det tog mig 15 måneder at finde ud af, at man ikke behøver en dyr Riis til at lede et hold, siger Tinkov.

- Nu er Riis dykket dybere mod øst, og jeg håber for prinsen, at det tager ham kortere tid at forstå det samme (altså at Riis er unødvendig, red.), siger Tinkov til cyclingnews.com.

Annonce:

Vil overtage Tinkovs licens
Russeren annoncerede i december, at han agter at forlade cykelsporten ved udgangen af 2016. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var Bjarne Riis tæt på at købe sit hold tilbage mod slutningen af 2015, men det lykkedes ham ikke at lukke aftalen. Nu tyder meget på, at Bahrain-projektet går efter at overtage Tinkovs licens, når den bliver ledig ved årsskiftet.

Tinkov siger til cyclingnews.com, at han ikke nærer store forhåbninger om at kunne sælge sit hold og licensen, og at han derfor forventer simpelt hen bare at lukke sit hold og sige farvel uden tak.

- Alt, hvad jeg ved, om Riis, Lars (Seier Christensen, red.) eller Bahrain er det, jeg læser på Cyclingnews, men jeg er ikke interesseret i at opsamle sladder, siger Tinkov til det store nyhedssite.

- Det eneste, jeg vil sige, er, at jeg for hver dag bliver mere og mere overbevist om, at det er det rigtige at forlade denne sport. Det er det ene rod efter det næste.

Alt for penge
- Jeg vil være lykkelig for at slutte på toppen med Alberto som Tour-vinder og med Peter som vinder af nogle monumenter, siger Tinkov med tanke på sine stjerneryttere Alberto Contador og Peter Sagan.

Annonce:

På Twitter sendte han efter interviewet en endnu grovere fornærmelse af sted mod Riis, som sammen med Lars Seier Christensen torsdag holder pressemøde om deres fælles projekt, 'The Riis-Seier Project':

- Jeg er 60 procent sikker på, at Riis i morgen vil annoncere, hvor meget han forguder Bahrein efter at have været forelsket i Rusland. Alt for penge, lyder meldingen fra Tinkov.

Riis var ifølge sin tidligere massør, Jef d'Hont, kendt i feltet i sine aktive dage som 'Mr. 60 %', hvilket var en reference til Riis' tårnhøje hæmatokritværdi - et tegn på, at han var dopet maksimalt med epo.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: