Grusom skræk-debut: Fingerspidsen røg

Gijs Leemreize fik en rædselsfuld debut som professionel, da Jumbo-Visma-rytteren styrtede, udgik og mistede en fingerspids i Vuelta Burgos

Gijs Leemreize fik den værst tænkelige debut som professionel for Jumbo-Visma. Den 20-årige hollænder mistede en fingerspids på den ene hånd, og onsdag aften forsøger man på hospitalet at få den sat på igen. Foto: Vuelta Burgos
Gijs Leemreize fik den værst tænkelige debut som professionel for Jumbo-Visma. Den 20-årige hollænder mistede en fingerspids på den ene hånd, og onsdag aften forsøger man på hospitalet at få den sat på igen. Foto: Vuelta Burgos
Følg Cykling

Der findes de ringe debuter, der findes de deciderede håbløse - og så findes der den slags, som Gijs Leemreize (Jumbo-Visma) oplevede tirsdag eftermiddag på 1. etape i Vuelta Burgos.

Den 20-årige hollænder kørte sit første løb som professionel, men han nåede aldrig at fuldføre det. Et grimt styrt 55 kilometer før målstregen kostede ikke alene Leemreize den videre deltagelse - han betalte også med spidsen af en finger.

Et øjebliks uopmærksomhed i feltet medførte, at flere ryttere røg i asfalten, og værst gik det ud over unge Leemreize.

I første omgang blev der i den spanske tv-dækning spekuleret i, at hollænderen havde mistet en del af fingeren, og få timer senere kunne Jumbo-Visma så bekræfte det triste scenarie.

- Gijs er på hospitalet, hvor en plastikkirurg vil genskabe hans beskadigede fingerspids efter bedste evne i aften. Gijs har det fint omstændighederne taget i betragtning. Vi ønsker ham al styrke og en hurtig bedring, skriver Jumbo-Visma på Twitter.

Det er bare få dage siden, at Leemreize blev rykket op i World Tour-truppen efter en succesfuld færd på Jumbo-Vismas akademi-mandskab.

- Det har altid været min drøm at blive en professionel cykelryttter. I de tidlige år, hvor jeg cyklede, var det endnu ikke realistisk. Men det blev bedre for hvert år, der gik, og jeg fortsatte med at tage skridt frem. Til sidste endte det med at gå hurtigt, sagde han til det hollandske medie Regio8 i sidste uge.

Desværre for Leemreize endte førstedagen som professionel altså som et mareridt, og spørgsmålet er nu, hvor længe der går, før den talentfulde hollænder igen er tilbage i sadlen. Indtil videre må han og Jumbo-Visma vente på lægernes dom.

Vuelta Burgos er det første internationale cykelløb, der afvikles efter genoptagelsen af løbskalenderen.

Første etape blev vundet af  Felix Grossschartner (Bora), der satte et effektfuldt angreb ind på en bakke kort før målstregen og dermed narrede sprinterne i feltet.

Syg timing

Lynafsløring af Superliga-program på vej

Fuldstændig ekstremt: ALT for mange

Det store awardshow: Årets mål, justitsmordet og eksplosionen

 

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.