Gul triumf: Smadrer konkurrenterne

For anden dag i træk vandt Jumbo-Visma en etape i Tour de France. Denne gang en holdtidskørsel

Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

En forslået Jakob Fuglsang (Astana) slap fint igennem søndagens 2. etape af cykelløbet Tour de France.

Holdtidskørslen blev vundet af Jumbo-Visma.

Det betyder, at hollænderen Mike Teunissen forsvarer den gule førertrøje. Jumbo-Visma-rytteren sejrede på 1. etape lørdag i en massespurt.

Astana og Fuglsang, der styrtede på 1. etape, var kun 21 sekunder efter Ineos, det tidligere Sky-mandskab, der har den regerende Tour-vinder Geraint Thomas og en anden forhåndsfavorit Egan Bernal på holdet.

Det må siges at være godkendt efter styrtet, som især gik ud over Fuglsangs højre knæ. Danskeren sad fint med og tog sine føringer på den knap 28 kilometer lange rute i og omkring Bruxelles.

Jumbo-Visma tilbagelagde ruten i tiden 28 minutter og 58 sekunder. Det var 20 sekunder hurtigere end Ineos, der blev toer på etapen. Astana blev nummer ti på etapen, 41 sekunder efter Jumbo-Visma.

Ineos var det første hold på ruten og sad dermed længe på førstepladsen. Jumbo-Visma var nemlig det sidste hold, der kørte ud på ruten.

Sejren var der dog aldrig tvivl om. Jumbo-Visma havde de hurtigste mellemtider undervejs på ruten.

- Vi var flyvende, siger Teunissen i et interview efter endnu en triumf.

I den samlede stilling er han på grund af sin sejr på 1. etape og de dertilhørende bonussekunder ti sekunder foran en række af sine holdkammerater.

Wout van Aert er toer, mens Steven Kruijswijk, der er holdets klassementhåb, er nummer tre.

Quick-Step med Michael Mørkøv og Kasper Asgreen på holdet blev treer på 2. etape, 21 sekunder efter Jumbo-Visma. Det betyder, at Asgreen er bedste dansker i den samlede stilling. Han er nummer 12 med 31 sekunder op til Teunissen.

Team Sunweb, der har Søren Kragh Andersen på holdet, blev nummer fire i holdtidskørslen, mens Mads Würtz Schmidt og Katusha blev femmer.

Følg reaktionerne fra 2. etape her

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere