Hård dansker-dom: - Gigantisk skuffelse

Brostensløbet Omloop Het Nieuwsblad åbnede klassikersæsonen med hele ti danskere i feltet, der alle var langt fra sejren. - Det var ikke en stor dansk cykeldag, siger Michael Rasmussen

Mads Pedersen fra Trek-Segafredo kom ind som nummer 112 i lørdagens løb. Foto: Foto: Jojo Harper/Trek-Segafredo
Mads Pedersen fra Trek-Segafredo kom ind som nummer 112 i lørdagens løb. Foto: Foto: Jojo Harper/Trek-Segafredo
Følg Cykling

Ingen danskere var i nærheden af sejren i det belgiske endagsløb Omloop Het Nieuwsblad.

Mest bemærket af danskerne gjorde Kasper Asgreen (Quick-Step) sig, da han hjalp holdkammerat Davide Ballerini til sejr, mens Trek-Segafredos danske stjerne Mads Pedersen blot blev nummer 112.

- Asgreen er den, der kommer mest i spil, fordi han er en del af det belgiske super-mandskab, og så må man bare sige, at Trek glimrede totalt ved deres fravær, og det må være en gigantisk skuffelse for dem med sådan et udlæg i et løb, de vandt sidste år, siger Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen.

Kasper Asgreen, nummer to fra venstre i dannebrogstrøjen, hjalp sin holdkammerat til sejr. Foto: Dirk Waem/Ritzau Scanpix
Kasper Asgreen, nummer to fra venstre i dannebrogstrøjen, hjalp sin holdkammerat til sejr. Foto: Dirk Waem/Ritzau Scanpix
 

- Medmindre de har haft en kollektiv defekt, så er det bare for ringe.

- Det var ikke en stor dansk cykeldag. Asgreen hang lige i med det yderste af neglene, da han fik revet røven med over Muur van Geraardsbergen, og så kunne han yde støtte til holdet på vej mod målstregen, fordi der var modvind.

Quick-Steps magtdemonstration
Italienske Davide Ballerini (Quick-Step) kom først over stregen med hjælpt fra et stærkt Quick-Step-mandskab.

- Der må har været nogle klimatiske forhold, der har gjort, at løbet ikke udviklede sig så hårdt, som man kunne have forventet. Det så ud til, at der var ret vindstille og meget cykelvenlige forhold at køre under.

- Det har selvfølgelig gjort det mere udfordrende at gøre den store forskel.

Davide Ballerini tog en overlegen sejr i spurten. Italieneren har åbnet sæsonen i storform.  Foto: Olivier Hoslet/Ritzau Scanpix
Davide Ballerini tog en overlegen sejr i spurten. Italieneren har åbnet sæsonen i storform. Foto: Olivier Hoslet/Ritzau Scanpix

- Quick-Step havde en helt håndfuld ryttere, der bejlede til sejren, og nu blev det så Ballerini i den flok. Det var måske lidt uventet, at det skulle ske i en reel spurt, men Quick-Step viste sig fra sin allerbedste side.

Ny chance
Søndag er der mulighed for dansk genoprejsning, når Kuurne-Bruxelles-Kuurne bliver kørt.

- Det er et anderledes og typisk lettere løb, der ligger bedre til sprinterne. Hvis det er mindre hårdt, kan det ske, at Mads får lov til at køre sin spurt. Det vil være oplagt.

- Det kan også ske, at Trek har siddet derude og tænkt, at ingen havde benene, og at det så er bedre at spare dem til i morgen. Det er i hvert fald det, de skal forklare den med, siger Michael Rasmussen.

Kuurne-Bruxelles-Kuurne

Søndag 28. februar

Kategori: Europe Tour

Kendetegn: 13 korte, stejle stigninger - heriblandt Kanarieberg, Oude Kwaremont og Kluisberg. Flad finale, som ligger godt til sprintere.

Trivia: Løbet har ikke siden 1968 rundet Bruxelles, men har som det tætteste været i Ninove - cirka 23 kilometer vest for Bruxelles.

Seneste vindere:

2020 - Kasper Asgreen, Danmark

2019 - Bob Jungels, Luxembourg

2018 - Dylan Groenewegen, Holland

2017 - Peter Sagan, Slovakiet

2016 - Jasper Stuyven, Belgien

Fem favoritter:

***** Mathieu van der Poel, Holland

**** Arnaud Démare, Frankrig

*** Jasper Stuyven, Belgien

** Yves Lampaert, Belgien

* Mads Pedersen, Danmark

Tv: Eurosport 1 kl. 14.30

Læs mere om Quick-Steps overbevisende sejr her:
Magtdemonstration

Nu går det løs: Det skal du se i dag

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind