Annonce:
Annonce:

Hård dom: Med afstand den største skuffelse

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen har kastet sine kritiske øjne på de fire formodede forhåndsfavoritter til Tour-sejren

Annonce:
Følg Cykling

Seks hårde dage resterer af årets Tour de France. Jumbo-Visma har taget hele Touren som gidsel i en imponerende hold-magtdemonstration, og kaptajnen Prmoz Roglic ligner et godt bud på en sejrherre af løbet, når de når Paris på søndag.

De formåede angreb fra nogle af de værste konkurrenter er stort set udeblevet, og der er bestemt ikke mange rosende ord at sende i retning af nogle af løbets forhåndsfavoritten

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen har taget et kig på de fire podie-bejlere, som vi på forhånd havde udpeget som de største favoritter til Tour-sejren. To af dem er nu helt uden en chance.

De fire store

 

Primoz Roglic, Jumbo-Visma

- Man må bare sige, han har leveret varen indtil videre. Han kom til løbet som storfavorit og har vel nærmest været ubesejret siden sidste efterår, hvor han vandt Vueltaen.

Samtidig må man bare sige, at det cykelhold, han kører på, har gang i noget af det rigtige. De har i den grad sat sig på løbet og lagt det i et jerngreb. De har Wout van Aert, der bare er for vild og så Sepp Kuss, som nogle gange ligner en avisdreng, som er ude på morgenruten, når de kører på sidste bjerg. Hvis han får frie tøjer, kunne han godt tage en etape også.

Og så er det værd holde sig for øje, at der ikke er nogen grund til at være særligt mistænksom over de her to slovenere. De slår jo bare konkurrenterne i spurterne. Når de sidder 600 meter fra toppen af en HC-stigning, og der stadig sidder 12 mand sammen, så er der ingen, der har skilt sig ud. Hvis de kørte af sted to kilometer inde på stigningerne, så kunne man have løftet øjenbrynene, men det er jo ikke tilfældet.

 

Tadej Pogacar, Team UAE

Han har kørt bedre end forventet. Bedre end Roglic, måske. Han har i hvert fald været mere animerende og anarkistisk, som vi så det i Vueltaen sidste år. Jeg tror helt sikkert, han holder hele vejen.

Han viste i sidste års Vuelta, at han vel var bedste mand i den sidste uge, og hvis han kan gentage det, så er der god grund til at være nervøs ovre hos Jumbo-Visma.

Egan Bernal, Team Ineos-Grenadier

Han har med afstand været Tourens største skuffelse. Han var ellers min egen favorit, inden vi gik i gang. Man må bare sige, at hverken han eller Ineos har fået det til at spille. Hele indløbet til Touren har også været mærkeligt med, om Froome skulle køre eller ej, pludselig så skulle Geraint Thomas heller ikke.

Han kunne ellers godt have fyldt noget på det hold, når vi har set ham levere i Italien den seneste uges tid. At få Carapaz ind i sidste øjeblik har i hvert fald ikke været løsningen.

Det var forventet, han skulle være en del af en head to head om Tour-sejren med Roglic, men det har bare aldrig været tilfældet.

 

Nairo Quintana, Arkea-Samsic

Jeg havde som altid meget store forventninger til Nairo, men som altid står jeg tilbage med bristede ambitioner på Nairos vegne. Han viste i foråret, at han var klar. Men søndag havde han sin sorte dag, og nu er Tour-sejren væk.

Jeg tror, han får svært ved at vinde en Grand Tour igen, måske ikke en gang podiet. Der er bare lige nu et hold unge friske drenge på vej. Det bliver kun sværere for Quintana.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: