- Han er ikke en vinder

Det lignede, at feltet havde taget en kollektiv hviledag på dagen 3. etape, mener Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen, der ikke giver meget for Trek-Segafredos taktik til etapen i dagens Top og Flop

Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen kommer her med sin analyse af etapen
Følg Cykling

3. etape i årets Tour de France endte med et ægte sprinteropgør, hvor feltets hurtigste folk spurtede om etapesejren.

Den blev vundet af australske Caleb Ewan fra Lotto-Soudal, der nærmest kørte slalom forbi konkurrenterne i høj fart.

Det blev dog en spurt, hvor den danske verdensmester Mads Pedersen ikke spurtede med om sejren selvom han på 1. etape kørte sig til en andenplads. I stedet kørte han leadout for holdkammeraten Edward Theuns, der endte på sjettepladsen.

Hos Trek-Segafredo skal man overveje om, man har lagt den rigtige taktik for etapen. Det mener Ekstra Bladets cykelekspert Michael Rasmussen.

- Jeg synes lige, man skal overveje ovre i Trek-lejren, om det var den rigtige hest, man havde spillet på i dag. Uden at fornærme nogen, så kan man nok godt argumentere for, at det var Mads P, der skulle have spurtet i dag.

- Hvis man kigger på, hvad Edward Theuns har præsteret, så har han kun én sejr i de seneste tre sæsoner. Han kan køre hæderlige placeringer hjem, men han er ikke en vinder.

Artiklen fortsætter inder billedet:

Peter Sagan er ny mand i den grønne pointtrøje. En trøje han har vundet syv gange før i løbet. Foto: Stuart Franklin/Ritzau Scanpix
Peter Sagan er ny mand i den grønne pointtrøje. En trøje han har vundet syv gange før i løbet. Foto: Stuart Franklin/Ritzau Scanpix
 

- Det var sådan en dag, hvor en overraskende stor del af feltet valgte at tage en kollektiv hviledag.

- Etapen bliver hellere ikke kørt hårdere, når der sidder tre franskmænd ude foran. Så går det simpelthen ikke stærkt nok. Det havde været noget helt andet, hvis der var kommet 10 afsted. Så havde vi nok også set en anden afslutning end en massespurt.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Michael Rasmussens Top og Flop

 

Dagens Top: Caleb Ewan

- Man må sgu bare sige, at Caleb Ewan har en helt særlig evne til at finde vej mellem venner og fjender i sådan en spurt.

- Det skulle være i aller sidste øjeblik, at man kom frem i spurten, fordi der var modvind på opløbsstrækningen. Det var det Ewan gjorde. Det var også derfor, at vi så så mange spurte med.

- Sam Bennett, der bliver to'er, skulle måske have været afleveret lidt senere af Michael Mørkøv.

- Man kan fristet til at give fidusbamsen til Jérôme Cousin fra Total Direct Energie, der sad alene derude i lang tid. Han sørger nok enemand for at feltet kommer i mål inden kl. 18.

 

Dagens Flop: Anthony Perez

- Antony Perez fra Cofidis er dagens ubetingede flop. I går tog han ikke bjergtrøjen, fordi han valgte at sætte sig forkert i den gruppetto, han sad i.

- I dag styrter han og brækker kravebenet på nedkørslen på et tidspunkt, hvor han egentlig har kørt sig i bjergtrøjen på etapen.

- Han er virkelig bare et eksempel på, hvor hård den her sport kan være.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby