Annonce:
Annonce:

Han kender Fuglsang bedst af alle: 'Jakob kan køre på podiet'

Træneren Rune Larsen er Jakob Fuglsangs vigtigste allierede i karrieren og er garant for, at den danske Tour-rytter fysisk og mentalt er helt klar til opgaven

Rune Larsen har arbejdet med Jakob Fuglsang, siden Astana-rytteren var en blot 17-årig lovende mountainbikerytter. Foto: Claus Bonnerup.
Rune Larsen har arbejdet med Jakob Fuglsang, siden Astana-rytteren var en blot 17-årig lovende mountainbikerytter. Foto: Claus Bonnerup.
Annonce:
Følg Cykling

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): Med sejren i optaktsløbet Critérium du Dauphiné kørte Jakob Fuglsang sig ind i et felt af favoritter, som skal kæmpe om de første ti pladser i årets Tour de France.

Ikke, hvis man spørger i det internationale pressekorps, og måske heller ikke i feltet, men helt sikkert, hvis man spørger træneren og mental-coachen Rune Larsen, som er den i verden, som fysiologisk og mentalt kender cykelrytteren Fuglsang bedst.

Gennem hele hans karriere har Larsen været et fast holdepunkt for Fuglsang, og i denne sæson er han officielt Astana-danskerens træner efter, at stjernerytteren Vincenzo Nibali og hans personlige træner, Paolo Slongo, har forladt holdet.

Annonce:

Larsen, som i disse dage er i Düsseldorf, har med tilfredshed set Fuglsang vokse fra at være, hvad han kalder verdens måske bedste hjælperytter til at være en vinder. En mental forvandling, som de to har fremkaldt gennem mange måneders intens kommunikation og hyppige samtaler.

- Vi har arbejdet en del med at skabe den forandring i Jakob ved at prøve at finde nogle redskaber, som han kan bruge, når han står i de afgørende situationer, siger Rune Larsen til Ekstra Bladet.

- Hvad er det for et tankesæt, han skal have i finalerne? Skal han glæde sig til at få noget tørt tøj på, eller skal han glæde sig til at bide de andre midt over?

Jakob Fuglsang vandt med Critérium du Dauphiné sin første sejr i fem år, og det har givet ham mod på mere. Foto: Claus Bonnerup.
Jakob Fuglsang vandt med Critérium du Dauphiné sin første sejr i fem år, og det har givet ham mod på mere. Foto: Claus Bonnerup.
 

- Det er to forskellige måder at håndtere tingene på. Skal man vinde en bjergetape, skal man have noget af den samme galskab, som sprinterne demonstrerer i spurterne. Man skal have lyst til at være en bidsk hund, når det gælder, siger Rune Larsen, som efter Fuglsangs etapesejre og den samlede triumf i Critérium du Dauphiné kunne konstatere, at missionen var lykkedes.

Annonce:

Det løb har givet ham en klar indikation af, at Fuglsang er trimmet og klar som aldrig før, og han vakler ikke i troen på Fuglsangs formåen, selv om konkurrenterne i Tour de France for de flestes vedkommende er Grand Tour-vindere.

- Er han en af topkandidaterne til sejren? Jeg tror, jeg stadig vil pege på fire-fem andre først, men det kan være til Jakobs fordel, at han kan ligge der på hjul og gemme sig lidt, siger Rune Larsen.

- Der er vel ti ryttere, der kan køre på podiet, og Jakob er blandt dem.

- Hvis Aru er den primære kaptajn på Astana, så giver det Jakob noget ro, for så kigger alle ikke på ham – og det gælder både medier og konkurrenter. Det betyder, at han kan komme mere roligt i gang med Touren, siger Rune Larsen, som har arbejdet med Jakob Fuglsang, siden rytteren var en blot 17 år gammel mountainbikerytter.

Fuglsang vil skrue ned for interviews i sin Tour-jagt

De største dramaer i verdens hårdeste klassiker

Husk at Ekstra Bladets store Tour de France-magasin er på gaden nu.

Annonce:

Få 180 siders nørdet gennemgang af de 21 etaper, 22 hold og alle stjernerne – og historierne om Tourens vildeste stigninger og Tom Simpsons tragiske dødsfald på Mont Ventoux.

Magasinet er udkommet og kan både købes digitalt eller bestilles til levering hos dig. Magasinet forhandles også hos følgende kæder: Bilka, Føtex, Kvickly, Super Brugsen, Fakta, Lidl, Q8, Circle K, Aldi, Shell, Nærkøb, 7-Eleven, Løvbjerg, Eurospar, Spar, Letkøb, Elite, Meny, OK+, YX/Ekstra og Københavns Lufthavn.

Du kan også købe magasinet digitalt ved at klikke her.

https://abonnement.ekstrabladet.dk/kurv?productID=2330

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: