Hansen spillede hovedrolle i sent festfyrværkeri

Danske Jesper Hansen var med helt fremme, da favoritterne sloges om sekunder på bjergafslutningen af Vueltaens 14. etape

Jesper Hansen er kommet igen fra sygdom. (Foto: All Over Press)
Jesper Hansen er kommet igen fra sygdom. (Foto: All Over Press)

Det lod vente på sig - men da favoritterne først rørte på sig på Vueltaens 14. etape - 215 km fra Vitoria til Fuente del Chivo - så skete der ting og sager.

Der skulle dog gå mere end fem og en halv time, før der kom damp under kedlerne. Og der var etapesejren allerede langt væk - fem mand var rykket ud tidligt, og blandt dem var Alessandro De Marchi (BMC) stærkest.

Men det var ikke den italiener, der blev holdt mest øje med.

Det var derimod Astana-kaptajn Fabio Aru i løbets førertrøje.

Fabio Aru sørgede for masser af festfyrværkeri på 11. etape. Det skal han forsøge at gentage i de kommende dage, hvis han vil vinde Vueltaen. (Foto: All Over Press) Cykling - 5. sep. 2015 - kl. 15:12 Vild Vuelta: Nu kommer tre dage i helvede

Han satte et angreb ind med tre km igen, og kun to mand kunne følge hans hjul - Nairo Quintana (Movistar) og såmænd Jesper Hansen. Tinkoff-Saxo-danskeren lod sig dog falde tilbage til sin kaptajn Rafal Majka, der ikke kunne sidde med i rykket.

Det betød dog mindre. De to blev kørt ind igen - blandt andet med god hjælp fra Hansen - og så var det ellers Arus tur til at gå lidt kold.

Han fik dog slæbt sig til stregen sammen med de øvrige ryttere øverst i klassementet på nær Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), der måtte slippe til sidst og satte 19 sekunder til.

Han er dog fortsat af finde på løbets tredjeplads, da der ikke kom de store forskydninger i toppen af klassementet.

Se også: Styrt koster Chris Froome: Melder afbud til VM

Men der er håb om mere aktion i de kommende dage, når yderligere to hårde bjergetaper venter i det nordspanske højland

Her får Jesper Hansen formentlig mere fast arbejde, efter at han et par dage ikke har ramt sit niveau.

- Jeg er kommet ovenpå igen. Jeg har åbenbart haft lidt sygdom i kroppen, men nu er jeg med igen, siger den danske klatrer til TV2.

Søndag byder på 175,8 km fra Comillas til Cabrales med afslutning opad den stejle Sotres-stigning, hvor specielt de sidste tre km. kan give ondt i benene.

6 kommentarer
Vis kommentarer