Helt cykelhold får karantæne efter dopingsag

Italiensk hold, der deltog i Giro d'Italia, får karantæne af UCI efter anden dopingsag inden for kort tid

Fabio Taborre har testet positiv for nyt dopingmiddel og risikerer både udelukkelse og en bøde på 750.000 kroner. (Foto: Androni Giocattoli)
Fabio Taborre har testet positiv for nyt dopingmiddel og risikerer både udelukkelse og en bøde på 750.000 kroner. (Foto: Androni Giocattoli)
Følg Cykling

Det kan blive særdeles kostbart for både den italienske cykelrytter Fabio Taborre og hans hold Androni-Sidermec, at han i juni testede positiv for doping.

Det internationale cykelforbund UCI annoncerede mandag, at den 30-årige italiener 16. juni blev testet uden for konkurrence, hvorved man fandt spor af det nye dopingmiddel FG-4592.

Under nye regler, som blev indført i år, betyder det, at Taborres hold automatisk udelukkes i 15 til 45 dage.

Hadet mod Tour-vinderen gik for langt: Kyllingen frygter for fremtiden

Straffen falder, hvis et hold har to dopingsager (eller mere) inden for et år, og det har Androni-Sidermec, idet også Davide Appollioni er testet positiv. Appolloni blev fanget med sport af EPO i blodet ved en test blot to dage før Taborre.

- UCI vil overlade sagen til disciplinærkomitéen, som vil komme med en afgørelse i løbet af de nærmeste dage, skriver UCI i en pressemeddelelse om længden af holdets karantæne.

Taborre er foreløbigt blevet suspenderet. Hvis italienerens positive dopingtest bekræftes af b-prøven, står han udover en længere karantæne til en bøde på 100.000 euro, knap 750.000 kroner.

Ufatteligt! Tour-tilskuer i vanvids-aktion

Det nye dopingmiddel, som Taborre menes at have brugt, indtages oralt og stimulerer kroppens naturlige produktion af EPO, hvilket giver en effekt svarende til højdetræning.

Det italienske pro-kontinental-hold deltog i årets Giro d'Italia på et wildcard.

Den store Tour-quiz: Hvor godt fulgte du med?

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+