Annonce:
Annonce:

Helt vild finale: Van Aert slår Van der Poel og Pogacar

Wout van Aert vandt endagsløbet E3 Saxo Bank Classic foran rivalen Mathieu van der Poel efter en tæt spurt

Wout van Aert slog Tadej Pogacar og Mathieu van der Poel efter en forrygende finale i Harelbeke. Foto: Jasper Jacobs/Ritzau Scanpix
Wout van Aert slog Tadej Pogacar og Mathieu van der Poel efter en forrygende finale i Harelbeke. Foto: Jasper Jacobs/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Cykling

Belgieren Wout van Aert kan for andet år i træk kalde sig vinder af det belgiske endagsløb E3 Saxo Bank Classic, der har start og mål i Harelbeke.

Med små marginaler slog Jumbo-Visma-rytteren i spurten sin evige rival, hollænderen Mathieu van der Poel (Alpecin), mens Tadej Pogacar (UAE) lå lige bag dem, efter at de tre superstjerner havde kørt fra resten af feltet.

Løbet er kendt som den lille udgave af Flandern Rundt, da den køres på nogle af de samme strækninger, og det fungerer derfor som en slags opvarmning til Flandern Rundt, der køres næste søndag.

Mathias Norsgaard (Movistar) var en del af et tidligt udbrud, som blev kørt ind. Så var der mere substans i den flok, som Søren Kragh Andersen (Alpecin) kom afsted med, da der resterede omkring 55 kilometer.

Annonce:

Andersen sad sammen med løbets største favoritter i en seksmandsgruppe, der også talte Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar, Matej Mohoric (Bahrain) og Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma).

De havde et forspring på omkring 40 sekunder i en periode på 15 kilometer, men så blev fårene skilt fra bukkene.

Pogacar forcerede og fik i første omgang kun Mathieu van der Poel med sig, mens Wout van Aert havde problemer, inden han alligevel fik kontakt til duoen i front.

Søren Kragh Andersen måtte slippe og kom ikke tilbage til fronten.

Den stjernespækkede trio skabte sig hurtigt et forspring på mere end et minut, og det stod snart klart, at de skulle køre om sejren.

På de sidste kilometer forsøgte Pogacar sig med flere angreb, men han kunne ikke køre fra de to specialister, der afgjorde løbet mellem sig med de mindste marginaler.

Søren Kragh Andersen kom senere i mål som nummer ni.

Løbet har to gange haft dansk vinder. Søren Lilholt sejrede i 1990 og Kasper Asgreen i 2021.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: